RAD DOMAĆEG BRENDA AMARANTHINE

KREATIVNOST NA DJELU Nakit inspiriran hrvatskom kulturnom baštinom

 

Brend nakita Amaranthine neobičan je po tome što je inspiriran hrvatskom kulturnom baštinom. Sam naziv brenda, kaže vlasnik Mario Malnar, dolazi od riječi 'amaranthine' koja se pojavila 1660-ih i do nas došla u značenju beskrajnog, trajnog, vječnog, besmrtnog. Cijelu priču zaokružuje i logotip brenda, ispisan u obliku slova 'A' na glagoljici.

- Prvo slovo glagoljice predstavlja vezu s korijenima, poviješću i baštinom iz koje crpimo inspiraciju za naš nakit. Uzeo sam je zbog naše bogate povijesti, koja mi omogućava da budem beskrajno kreativan. Povezujući drevno i novo pod vječnim Suncem, Mjesecom i zvijezdama, kreiram priče raznovrsne poput života - ističe Malnar koji je sam dizajnirao sav nakit.

Svaki je komad, sa svojim prijateljima, i testirao: nosili su ih u svim uvjetima kako bi provjerili koliko su zaista izdrživi prije nego što ih ponude kupcima. Riječ je o nakitu koji mogu nositi muškarci i žene, a ručno je izrađen od svilenih i satenskih traka. Osim toga, u izradi je korišteno drago i poludrago kamenje, kao i srebrni te zlatni elementi. Svaki komad nakita, baš kao i svaka linija, ima svoju poruku. Na web shopu brenda mogu se kupiti četiri kolekcije: Boomerang, Amaranthine, Heritage i Black Line. Boomerang govori o igri života i ljubavi, Heritage o tradiciji i nosi poruku o bezvremenskoj ljepoti, Black Line pristaje na svaku ruku i u svakoj prigodi, dok Amaranthine sugerira unikatnost - ne postoje dvije identične narukvice, baš kao što ne postoje dvije iste osobe.

​- U korporaciji sam radio 20 godina i ideja da se bavim dizajniranjem nakita uvijek me privlačila, ali dugo se nisam mogao odvažiti da krenem u to. Razmišljao sam da želim napraviti nešto drugačije. Htio sam stvoriti nakit koji neće biti kao onaj koji nude drugi, koji će imati priču i za koji će vlasnik znati da je zaista vrijedan - dodaje Malnar i pojašnjava kako su linije koje se mogu kupiti stvorene na pozitivnim asocijacijama i cilj je bio da onaj tko nosi komad nakita zna sve što stoji iza njega.

Više informacija o brendu Amaranthine potražite na njihovoj web stranici www.amaranthinestore.com ili Instagram profilu amaranthine_collection

Foto: Boris Kovačev/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 09:06