Pogodite za koliko

Kuća iz filma Skrivena ljubav na prodaju - i košta manje od sličnih palača u Hrvatskoj

Prodaje se talijanska vila iz 16. stoljeća u kojoj je snimljen film nominiran za četiri Oscara

Veliki scenarist James Ivory napravio je prema romanu Andréa Acimana dojmljivu ljubavnu priču koja je, u režiji Luke Guadagnina, u filmski jezik toliko dobro uklopljena da je nominirana za Oscara u čak četiri kategorije - za najbolji film, glavnog glumca, adaptirani scenarij i originalnu pjesmu. Veliku ulogu u uspjehu filma odigrala je i talijanska palača iz 16. stoljeća u kojoj je film snimljen. U takvoj je scenografiji, otmjenoj, dekadentnoj i bukoličkoj u isti mah, ljubavna napetost - smatraju i domaći filmofili - naprosto bila neminovna. U prijevodu, u interijeru u kakvom je sniman Call Me By Your Name, zaljubit ćeš se u bilo koga.

Film je u Hrvatskoj u distribuciji pod imenom Skrivena ljubav, a kuća u kojoj se snimao nedavno se našla na tržištu i to po cijeni od 1,7 milijuna eura. Kakve su cijene sličnih palača u Italiji ne znamo, ali za orijentaciju, za taj se novac teško može kupiti bolja vila u Hrvatskoj. Jedna dostojna ove, otprilike jednako zanosna i neodržavana, prodaje se trenutno na otoku Šipanu za 1,9 milijuna eura. Prema tome, talijanska palača s divnom filmskom pričom i još ljepšim parkom prirode oko sebe prava je prilika.

Kad pogledate galeriju fotografija na kraju članka, prepoznat ćete interijere s velikog platna. Sad još samo treba provjeriti ima li u novčaniku dovoljno eura, i, ako ima, zašto ne, možete si kupiti kuću iz filma. Bio bi to zaista zabavan dan!

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:55