INSPIRACIJE ZA UREĐENJE KUHINJE

Najljepše ideje za odabir savršene pozadine u kuhinji

Kad zamišljate svoju idealnu kuhinju iz snova, na što se točno fokusirate? Je li vam prioritet odabir kuhinjskog otoka, otvorenih polica u prostoru ili su vam najvažnije boje na zidovima? Kod uređenja kuhinje jedan detalj često se nepravedno 'izgubi' i zanemaruje, a to je pozadina

Pozadinska površina zauzima dosta kvadrature u kuhinji i stoga zahtijeva dosta pažnje prilikom uređenja. Nitko ne voli gledati u dosadne bijele pločice kad priprema ručak ili večeru, pa se itekako isplati otići 'korak dalje' sa smionim dizajnom. Kako bismo vam pomogli u osmišljavanju zanimljivih pozadina u kuhinji, pronašli smo osam najljepših ideja koje će vas sigurno inspirirati.

1. Ako inzistirate na bijeloj kuhinji...

Iako je bijela kuhinja često klasika koja može izgledati pomalo dosadno, ne znači da biste morali odustati od nje ako vam se uistinu sviđa. U slučaju da inzistirate na namještaju i pozadini bijele boje, onda je ovakva kuhinja savršen izbor za vas. Dizajneri studija McGee uredili su ovu kuhinju bijelim pločicama na zidovima i tako, barem djelomično, 'razbili' sterilnost u potpuno bijeloj kuhinji. Osim toga, cijelom su ugođaju pridonijeli i odabirom 'plutajućih' drvenih polica za držanje posuđa.

2. Ako preferirate mramor...

Volite mramor i upravo njega zamišljate kao savršeni detalj u vašoj novoj kuhinji? Ako je vaš odgovor 'da', onda je ova kuhinja savršeno rješenje, odnosno izbor za vas. Studio DB tako je uredio ovu zanimljivu kuhinju, postavivši pozadinu od mramora koja oduševljava izgledom i besprijekornim dizajnom. Odlično se uklapa u ovu kombinaciju modernog i rustikalnog stila uređenja, a sigurni smo da će se svidjeti i vama.

3. Ako više volite uzorke...

Uzorci su uvijek savršen odabir za sve one koji se ne plaše eksperimentiranja u uređenju svoga doma! Kuhinja s potpisom studija Saffrom and Poe koju vam donosimo obuhvaća upravo to - kombinaciju predivnih ormarića u izraženoj, tamno plavoj boji te zanimljive šarene tapete na zidovima u pozadini. Ova, možda nekima naizgled nespojiva kombinacija, zapravo savršeno pristaje ovom tipu kuhinjskog prostora i učinkovito 'osvježava' čitavi interijer.

4. Ako preferirate dramatičnost u prostoru...

Crna boja može biti hrabar izbor za bilo koju kuhinju, ali kada je to primarna nijansa prostorije, kao što je slučaj kod ove koju je dizajnirala Lauren Svenstrup iz studija Sven, to može poslužiti kao primjer dobitne kombinacije. Dizajneri su u ovom interijeru koristilii crnu venecijansku žbuku kako bi se slagala s tamnim pultovima i ormarima, pritom stvarajući prostor u kojem će se svatko osjećati ugodno. Zlato i drvo samo dodatno naglašavaju očaravajuću postojeću crnu podlogu.

5. Ako volite minimalizam...

Ah, taj minimalizam u interijerima! Jedni ga vole, drugi ga mrze, ali jedno je sigurno - uvijek privlači pažnju. Ako ste jedni od onih koji misle da je minimalistički stil uređenja dobar izbor za kuhinju, onda je primjer ovog uređenja idealan za vas. Zanimljive pločice savršeno se uklapaju u ovu renoviranu kuhinju, a odlično se slaže s otvorenim policana ili šarenim ormarićima.

6. Ako preferirate rustikalni stil uređenja...

Dok su izložene grede i drveni podovi sveprisutni načini uklapanja rustikalnih elemenata u kuhinju, ovu je estetiku moguće postići i na pozadinskim površinama. Ovaj primjer divne rustikane kuhinje savršeno prikazuje kako pravokutne pločice zlatne boje mogu oponašati izgled drva, pritoom stvarajući ugodnu, ali ipak čvrstu završnu obradu.

7. Ako želite postići drugačiji izgled kuhinje...

Uvijek su vam najprivlačniji drugačiji interijeri koji se po nečemu ističu? Onda je ovakva kuhinja definitivno idealan izbor za vas. Nema ničeg sličnog besprijekornoj metalnoj završnoj obradi koja privlači svačiju pažnju, a to je osobito učinkovito ako je koristite kao upadljivu pozadinu. Ovaj primjer iz Naked Kitchens studija koristi mjed kako bi postigao jednostavan, ali ipak dovoljno učinkovit osjećaj u kuhinjskom prostoru. Naime, bs obzirom na to da metal izgleda savršeno u kontrastu s okolnim nijansama, logično je da je ovaj stil uređenja pun pogodak ako se ne bojite eksperimentiranja!

8. Ako volite prirodno...

Više volite prirodne elemente u interijeru? Ako ste jedni od onih koji naprosto 'zaziru' od modernih detalja te ih ne preferiraju previše, pa tako i kad je riječ o uređenju kuhinje, onda je posljednji primjer uređaja idealan za vas. Ako ipak ne možete prigrliti zapanjujuće nesavršenosti izložene opeke, umjesto toga radije razmislite o izboru 'zamjenske' bijele opeke. Izgleda drugačije, a opet prirodno. Kada se ova pozadina ukomponira s dekorativnim biljkama i drugim prirodnim elementima koji ostavljaju bez daha, ova opcija kuhinjskog uređenja izgleda uistinu šarmantno.

Izvor: Domino.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:32