O PLOČICAMA

Nekoliko ideja za kuhinjske pločice koje će ostaviti "wow" efekt

Kako udahnuti život kuhinji? Započnite s novim upečatljivim pločicama.

Naravno, cilj uređenja svake prostorije je da se u njoj osjećamo ugodno te zrači onim osjećajem dobrodošlice i topline doma. Kako to postići? Nove pločice u kuhinji u ovom slučaju mogu biti i više nego dobrodošlo osvježenje. I ne samo to, mogu stilski oblikovati vašu kuhinju u smjeru u kojem to želite, čak i kada se odlučite zamijeniti samo njih, a ne i kuhinjske elemente.

Stoga svakako prije odabira pločica razmislite što u ovom interijeru želite postići. Kako bismo vam olakšali odabir, donosimo vam nekoliko predivnih primjera kuhinja u kojima su pločice napravile zaista veliku razliku.

Kombinirajte sjaj i mat

Za početak, uopće ne morate mijenjati pločice kako biste osvježili kuhinju. Svoje stare pločice možete jednostavno prebojiti, i to kombinirajući mat i sjajni premaz. Samo imajte na umu kako ovo nije dugotrajno rješenje, budući da boja nije otporna na stalnu izloženost vlazi i mehaničkim aktivnostima.

Iskoristite cijeli zid

Ako ciljate na minimalistički uređenu kuhinju, poduplajte količinu pločica i obložite cijeli zid. Ako odaberete boju pločica koja je u kontrastu s bojom kuhinjskih elemenata, dobit ćete odličnu kombinaciju koja neće proći nezapaženo.

Uzorci su uvijek dobrodošli

U ovom slučaju također možete ostaviti svoje stare bijele pločice. U trgovini kućanskim potrepštinama i dodacima te u raznim online trgovinama možete pronaći naljepnice za pločice raznih uzoraka. Poigrajte se uzorcima, a kada vam dosade, samo ih odlijepite i krenite u uzbudljivu potragu za novima.

Dinamičnost postignuta nijansama i oblicima

Nijanse (ne)boja mogu izgledati itekako dinamično i zanimljivo. Odaberite neuobičajen oblik pločica (ili ih samo posložite u drugim smjerovima) i uživajte u svom novom šarmantnom izgledu kuhinje.

Svu pažnju usmjerite na samo jedan dio

Savršena opcija ako je vaša kuhinja previše jednolična je istaknuti samo dio zida nekim zanimljivim pločicama. Pločice s uzorcima unijet će toplinu i razigranost u interijer te "razbiti" bilo koju boju.

Slobodno pretjerajte s pločicama

Naravno, birajte boje i uzorke sukladno kuhinjskom namještaju. "Pretjerivanje" s pločicama je za one najhrabrije. Podovi i zidovi u jednakim bojama i uzorcima stvaraju razigran i veseo stil, ali lako mogu izgledati "previše".

Jednostavnost i geometrija za eleganciju

Za ljubitelje jednostavnosti i za one kojima boje i uzorci ne dolaze u obzir, savjetujemo slaganje običnih pločica u zanimljivim geometrijskim oblicima. Tako ćete postići eleganciju u kuhinji, a pločice će svejedno izgledati lijepo i posebno.

Upečatljivo i neobično gotovo uvijek prolazi

Kako osvježiti svoju neutralnu kuhinju? Neobičnim elementima, kao što su pločice u obliku ljuski. Ideja s fotografije nam je idealna za neku kuću na moru jer neodoljivo podsjeća na morske i ljetne motive.

Izvor: idealhome

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 09:51