Dizajnerske pločice

Nova kolekcija pločica s potpisom dizajnerice Patricie Urquiole

 

Poznata španjolska dizajnerica s talijanskom adresom Patricia Urquiola, koja već dugo oduševljava svojim interijerima i dizajnerskim komadima, osmislila je novu kolekciju keramičkih pločica za talijanski brend Mutina! Nova Cover kolekcija suptilnih je boja i uzoraka kojima Urquiola istražuje različite geometrijske oblike i teksture.


Tri osnovne boje u kolekciji su crna, siva i bijela, a dolaze u osam različitih uzoraka. Same pločice su velikog formata i to 120 x 240 cm, a dostupan je i srednji format od 120 x 120 cm te mali format od 30 x 120 cm.


Ove pločice nastaju postupkom zbijanja više vrsta gline s mješavinom od sićušnih zrnaca čime se stvara baza za uzorak, a potom se uzorak dovršava metodom sitotiska. S obzirom na to da postupak proizvodnje omogućuje da se površina pločica razlikuje po intenzitetu i gustoći boje, u sva tri seta pločica mogu se pronaći različite nijanse odabranih boja.


Cilj dizajnerice bio je stvoriti nepravilne velike uzorke koji podsjećaju na promjenjivo nebo s oblacima u vječnom pokretu. Primjenom metode zbijanja dobivaju se čvršće i otpornije pločice pa se stoga primjerci iz Cover kolekcije mogu koristiti i na podu i na zidovima te u unutarnjim i vanjskim prostorima. Više informacija saznajte na službenim stranicama brenda Mutina.

Izvor: Dezeen

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:10