BARSKI STOLCI

Novi hit detalji za svaku, a osobito manju kuhinju

Kreirajući izgled svoje kuhinje često smo u nedoumici kako spojiti svoje želje koje se uglavnom kreću oko boje, omiljenih materijala ili detalja i glavnu namjenu – da bude funkcionalna, dobro raspoređena i tehnički što bolje opremljena.

Pritom često mislimo kako su ta dva principa u raskoraku i da je teško imati kuhinju koja je moderna i slijedi najnovije trendove, a da istovremeno bude zanimljiva i nakon 20 godina. I naravno, da materijali koje smo upotrijebili ne budu istrošeni. Kvaliteta materijala je naravno na prvom mjestu, ali u dogovoru s dizajnerom uvijek se mogu ispuniti naše želje. Ili barem dio njih. Dakle, praktičnost, kvaliteta i hit elementi itekako idu zajedno!

Jedna od dobrih ideja za osvježenje kuhinje ujedno je i pravi hit u ovogodišnjim linijama kuhinja. To su - barski stolci. No, među hit novostima su i mobilni otoci i glamurozni detalji.

Mobilni kuhinjski otok

Kuhinjski otoci već neko vrijeme vladaju kuhinjskim prostorom, bez obzira koliko on kvadrata imao. No, izvrsno su rješenje za male prostore jer mogu služiti, osim za radnu površinu i mjesto za skladištenje, i kao prostor za blagovanje. Kako bi se uštedjelo na svakom centimetru, dizajneri u malim kuhinjama preporučuju pokretne otoke, kako bi se oni po potrebi mogli pomicati.


Antikni detalji i plava boja

Starinski mjedeni i drveni akcenti poput pipa, ručki za ormariće, starinski mali tepisi i plava boja bili su oni detalji koji su se najviše svidjeli pratiteljima Instragram profila MyDomaine. Baš takve kuhinje najviše su lajkali i komentirali.


Novi-stari hit: Bakar je i dalje 'must-have'

Bakreni detalji u vintage i modernom stilu su i dalje jako popularni. Pipe, lusteri, posuđe i pribor za kuhanje kao i barske stolice od ove vrste metala prije nekoliko godina su se vratili u interjere i tamo još i danas vladaju, a kuhinje nisu iznimka. Bakar je izvrsna stilska poveznica sa modernog, minimalističkog i vintage i rustikalnog stila. Unose toplinu i oplemenjuju svaki prostor, a refleksija svjetla daje poseban čar i dubinu prostoru.

U svoju kuhinju možete unijeti ovakve nove detalje zahvaljujući bogatoj ponudi Prime koja ide ukorak s trednovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:45