Nedovršeno, a atraktivno

Novi veliki trend koji je zavladao zidovima

 

Čisti i bijeli zidovi imaju svoju neosporivu draž jer unose svježinu u prostor te ga čine prozračnim i svijetlim pa su stoga čest odabir u interijerima različitih stilova uređenja, pogotovo kada je riječ o malim prostorima. Iako je iznimno popularna, bijela boja može biti i pomalo dosadna i neizražajna, pogotovo ako ste ljubitelj zanimljivih tekstura i uzoraka. Pripremate se unijeti malo karaktera u svoj dom, imajte na umu da nije uvijek nužno dodavati slojeve boje ili tapeta da biste dobili jedinstven izgled svojih zidova.

Foto: Pinterest @Jesh Plumb


Foto: Random Beauty blog


Foto: 47parkavenue.co.uk

Ponekad je dovoljno oduzeti, ukloniti dio postojećeg uređenja i otkriti strukturu svog prostora, posebice ako živite u starijoj zgradi. Takvim postupkom možda otkrijete stare grede ili pak predivnu opeku prepunu šarma, odnosno izvorne detalje interijera koji su tijekom godina prekriveni i zaboravljeni. Čak i ako skidanjem nakupljenih slojeva ne naiđete na jedan od tih elemenata, primijetit ćete kako se pred vama stvara gruba površina neujednačene boje posebno dramatičnog izgleda.

Foto: Pinterest @charlotte O' PommesFoto: The Gifts Of Life

Prije nego se bacite na nanošenje novog sloja na otkrivenu plohu vašeg zida, stanite, udahnite i sagledajte kako vaš zid izgleda te se zapitajte možete li iskoristiti tu vizualno dinamičnu i neobičnu plohu u svom uređenju? Skidanjem slojeva boje i tapeta otkrit ćete dijelove povijesti vašeg prostora, što možete dodatno istaknuti uporabom modernih materijala poput nehrđajućeg čelika, čistih boja poput bijele i crne ili pak neutralnim nijansama namještaja i ostalih površina. Savršeno nesavršeni, ovakvi zidovi unijet će dašak prošlosti u interijer, a u nastavku pogledajte izvrsne primjere u kojima je primijenjen taj element uređenja!

Foto: DecoManitas


Foto: La Redoute


Foto: Debi Treloar


Foto: altamareabath.it


Foto: Atticmag

Foto: Isabelle Cabral


Foto: La Redoute


Foto: La Redoute


Foto: cutehomedesigns.com


Foto: postris.com

Izvor: AD

Izdvajamo

Iz drugih medija