Čarobni svjetovi iz mašte na prstu

Objekt žudnje: Svi su ludi za prstenjem Secret Wood

Čarobni svjetovi iz mašte na prstu

Nakit se izrađuje od drva nepravilne strukture na koje se dodaju pčelinji vosak i obojana smola

Minijaturni, čarobni i pomalo tajnoviti svjetovi nalaze se na vrhu svakog prstena koji nastaju prema idejama jednog kanadskog dizajnera pod zajedničkim nazivom “Secret Wood”. Svaki prsten ovog kreativnog brenda je ručno rađen i iz tog razloga unikatan jer je na taj način jednostavno nemoguće proizvesti dva identična primjerka. Izrađuju se od drva čija nepravilna struktura dodatno pridonosi bajkovitoj atmosferi tog sićušnog prizora.

Na drvo se potom dodaju ukrasi od pčelinjeg voska koji predstavljaju snijeg, šumu ili cvijeće te se na kraju sve potapa u obojenu smolu i suši. Za izradu jednog komada nakita potrebno je pet do šest tjedana, a svaki prsten predstavlja jedinstven krajolik prema kojem dobiva i ime pa su tako u ponudi “Vodopad”, “Začarana šuma”, “Stjenovita uvala”, “Ponoćna mećava” ili “Tamna arktička šuma”.

Cijena prstenja varira od 90 do 180 dolara, ovisno o vrsti drva od koje se izrađuje te složenosti same izrade, a moguće ih je naručiti putem internetske stranice My Secret Wood
Osim ovog zanimljivog prstenja, u ponudi bi se uskoro trebali naći i slični privjesci.

Foto: Secret Wood

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:37