PREOBRAZBA ZA PET

Od dječje sobe do tinejdžerskog skrovišta

 

Neovisno o tome koliko prostora imamo na raspolaganju, u životu našeg djeteta doći će trenutak kada ćemo dječju sobu morati prilagoditi mladoj osobi koja se odrasta i čije se potrebe počinju mijenjati. Kada naše dijete preraste svoje igračke, počne se u svojoj sobi sve češće družiti s vršnjacima te razvije vlastiti ukus i potrebu za privatnošću vrijeme je da odustanemo od ružičastih i plavih sobica te preuredimo prostor po mjeri našeg svestranog tinejdžera odnosno tinejdžerke.

U nastavku možete vidjeti upravo jednu takvu preobrazbu prostora iz dječje igraonice u prostor za mlade odrasle osobe koju možete rekreirati i u svome domu!

Prostor sobe prvo je osvježen novim premazom bijele boje kako bi izgledao prozračno, a u skladu s tim odabrani su i veći komadi namještaja svijetlih nijansi. Pri uređenju prostorije definirane su zasebne zone za sjedenje pa je tako jedan dio prostora pretvoren u mali dnevni boravak s televizorom dok je niša u kutu iskorištena za postavljanje okruglog stola i polukružne klupe te pretvorena u zonu gdje mladi mogu jesti, učiti, pisati zadaće, raditi na računalu ili se družiti.


U ovako svijetlom prostoru detalji su ti koji unose toplinu pa su stoga prozorima dodane pletene zavjese, na zid su postavljene drvene police i ukras od špage, a u središte boravka smješten je pleteni stolić koji privlači pažnju. Pod krasi orijentalni tepih zagasitih boja i staloženog uzorka čije tamne boje skrivaju eventualne mrlje pa predstavlja i dekorativan i funkcionalan element uređenja.Detalji su ti koji čine prostor upečatljivim, a u ovom primjeru to su raznovrsni stolići, jastučići s decentnim uzorcima, velike visilice crne boje koje zaokružuju prostor, kao i gitare obješene na zid. Nekoliko biljaka, slike i ukrasni detalji čine prostor životnim, a novo ga uređenje pretvara u udobno skrovište za zabavu i druženje.

Izvor: Becki Owens

Izdvajamo

Iz drugih medija