Inovativni dizajn

Pametni ručnici koji javljaju kada je vrijeme za pranje!

 

Koliko vam se puta dogodilo da ste mirisanjem svog ručnika procijenili da je došlo vrijeme za njegovo pranje? Sigurno bezbroj jer je miris ustajalog ručnika siguran pokazatelj prisutnosti bakterija i prljavštine koji će vas natjerati da ga zamijenite čistim. No, ručnik koji ste do tog trenutka koristili bio je prljav puno dulje nego što se moglo zaključiti po njegovom neugodnom mirisu! Predugo korištenje prljavih ručnika ubrzo ćete moći izbjeći uporabom pametnih ručnika od japanskog pamuka.

Riječ je o Mizu Smart Towel pametnom ručniku koji javlja svom vlasniku kada se na njemu nalaze bakterije, prljavština i znoj i time ga upozorava da više nije čist.


Na uspješnoj Kickstarter kampanji prikupljanja sredstava dizajneri iz Los Angelesa predstavili su ovaj odličan ručnik koji mijenjanjem svoje boje upozorava na razinu svoje čistoće, a pritom je izrađen od mekog xinjiang pamuka i ugodan za korištenje. Naime, kada crta obojene tkanine, koja se nalazi na ručniku za odrasle, odnosno lik životinje na modelima za djecu promijeni boju iz plave u crvenu, to znači da je vrijeme za pranje.

Iako se čini kompleksno, zapravo je riječ o prirodnim ekstraktima biljaka koji omogućuju da ručnik mijenja boju u doticaju s tvarima koje hrane bakterije. Molekularna struktura boje na površini ručnika mijenja se te potiče njenu promjenu, a vama daje znak da napunite svoju perilicu za pranje rublja. U dućanima ovaj će ručnik imati cijenu od 100 američkih dolara odnosno oko 650 kn, a trenutno ga možete naručiti preko stranice Kickstarter za 42 dolara odnosno oko 274 kune! Više informacija o ovom inovativnom proizvodu potražite na službenim stranicama brenda.

Izvor: Kickstarter

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:49