Pločice kao imitacija mramora, drva, kamena

Kad pomislimo na uređenje doma i građevinske materijale kojima stvaramo osnove našeg interijera, da bismo ga kasnije mogli nadograđivati namještajem i predmetima u stilu koji nam se najviše sviđa, prvo nam padaju napamet uobičajeni materijali, poput betona, drva, metala, kamena i, naravno, keramike. Osim klasičnih dekorativnih pločica kojima je svrha istaknuti se kao upečatljiv detalj uređenja, sve su popularnije keramičke pločice koje imitiraju ostale materijale s popisa! Pločice koje oponašaju izgled drva, kamena, betona ili mramora idealno su rješenje za površine koje bi trebale biti izdržljive i lako se čistiti, a za koje iz različitih razloga spomenuti materijali možda ipak nisu sasvim primjereni.





U prostorijama poput kuhinje, kupaonice, terase, pa čak i dječje sobice, odnosno u prostorima koji bi se trebali moći brzo očistiti, praktičnost pločica posebno dolazi do izražaja, a sve veći izbor iznimno kvalitetnih pločica omogućuje nam da svoj dom uredimo zaista kako god želimo, i to po prihvatljivoj cijeni. Ne sviđa vam se klasičan izgled pločica u kupaonici i radije biste topao prostor u kojem prevladavaju prirodni materijali?



Sada to možete postići barem naizgled, s pločicama koje izgledaju kao parket i koje će vam omogućiti da bez ustručavanja ugradite podno grijanje te da vizualno povežete svoju kupaonicu s ostatkom prostora, a da pritom dobijete uređenje koje je daleko od hladnih bijelih kupaonica s metro pločicama. Niste baš voljni eksperimentirati s klasičnim betonskim premazima? I za to postoji rješenje, u obliku pločica grublje površine i zagasite sive boje, koja će zavarati čak i stručnjake! U nastavku smo za vas izdvojili fantastične primjere uporabe pločica koje oponašaju najpopularnije građevinske materijale pa pogledajte!






























Izvor: Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:07