Društvo arhitekata Zagreb poziva

Podržite izložbu i publikaciju "Zagreb u 99 varijacija" urbanista, arhitekta i umjetnika Ivana Čižmeka

Društvo arhitekata Zagreb poziva da podržite pridružite i svojom podrškom omogućite realizaciju izložbe i publikacije "Zagreb u 99 varijacija" urbanista, arhitekta i umjetnika Ivana Čižmeka.

Mapa Zagreba u 99 varijacija, arhitekta Ivana Čižmeka rezultat je njegovih refleksija o Zagrebačkoj i Hrvatskoj zbilji. Mapa je nastajala postupno te je u njoj akumuliran život s umjetnosti, urbanizmom i arhitekturom. Na A3 formatu, u kombiniranoj tehnici crteža i kolaža, u mapi su sakupljeni zapisi i skice koje su nastajale tijekom svakodnevnice zagrebačkih Dugava, razgovora sa prijateljima, meditacija o sretnijem gradu i vožnji biciklom savskim krajolikom.

Iako kaže da je mapa izraz ljubavi prema Zagrebu i njegovim ljudima, Čižmek je ovu izložbu isprva naumio nasloviti Smrt bandi, o tome se radi (prema seoskom dobošaru iz Mićanovićeve pjesme ), ali je odustao kad je malo razmislio i zaključio : „Pa ne dolikuje  anonimnom i ostarjelom arhitektu dizati buku. Ja sam ionako smiren i star, predan ljenčarenju“.

Uplaćuje se na HR1223600001101548547, s naznakom “Čižmek-izložba”.

Izdvajamo

Iz drugih medija