the design museum

Posvojite predmet iz londonskog Muzeja dizajna

The Design Museum, odnosno Muzej dizajna u Londonu seli se sa stare adrese u ulici Shad Thames na obali Temze u novu zgradu koja se nalazi u Kensington High Street, glavnoj shopping ulici u Londonu. Skupocjena selidba pokazala se kao veliki pothvat pa se tako organizacija muzeja domislila jedinstvenoj kampanji prikupljanja donacija.

Pokrenuli su kampanju Adopt an Object u sklopu koje su odlučili 12 poznatih predmeta iz svoje kolekcije poslati na put. Predmeti poput Louboutin Pigalle cipela na visoku petu, Valentine pisaćeg stroja ili Vespa Clubman mopeda prelaze virtualnu udaljenost pomoću donacija ljubitelja dizajna. U zamjenu za 5 funti donacije, odabrani će predmet prijeći dodatnih pola milje odnosno skoro kilometar udaljenosti do nove destinacije u Kensingtonu.

U sklopu kampanje muzej je naručio i niz kratkih filmova koji prate put tih predmeta do nove zgrade. Tako možete pogledati kako ulicama Londona putuje Vespa, Valentine pisaći stroj ili Anglepoise lampa. Filmići su napravljeni u suradnji s produkcijskim studijem The Mill. Sve to osmišljeno je kako bi se potaknulo pripadnike javnosti da doniraju i pomognu muzeju prikupiti posljednjih milijun funti potrebnih za otplatu novog doma muzeja u Kensingtonu, čije je otvorenje predviđeno za 24. studeni ove godine. Naravno, osim same financijske pomoći koju muzej želi ovom kampanjom dobiti, cilj je što više uključiti javnost u svoje programe i aktivnosti.




Izvor: Design Museum, Deezen

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:38