Ljepota hrđe

Predmeti za dom za koje želimo da zahrđaju!

Zanimljivu kolekciju posuđa i predmeta za kuću 2015. godine osmislila je francuska dizajnerica Ariane Prin sa sjedištem u Londonu. Kolekcija nazvana Rust (Hrđa) svjetlo je dana ugledala 2015. godine tijekom Londonskog festivala dizajna, a dizajnerica je ove godine na istom tom događaju predstavila nove predmete iz neobične linije.

Posebnost njezine kolekcije materijal je od kojeg su predmeti izrađeni. Dizajnerica je eksperimentiranjem došla od jedinstvene kombinacije gipsa i metalne prašine koja svojim prirodnim procesom promjene i "propadanja" mijenja predmete dajući im nesvakidašnji izgled.

RUST from Ariane Prin on Vimeo.

Ručno izrađeni predmeti razvijaju se tijekom vremena tako što metalne čestice koje se u njima nalaze oksidiraju i hrđaju, zbog čega se mijenja ne samo boja predmeta nego i njegova tekstura. U kolekciji se nalaze teglice, minimalistički kućni satovi, veće zdjele, vaze i tako dalje.

Čestice koje dizajnerica koristi pri izradi Rust predmeta strugotine su čelika i mjedi ili pak bakra koji prilikom oksidacije predmetima daje plave i zelene tonove. Ariane Pris metalne strugotine nabavlja u radionicama za izradu ključeva diljem Londona i potom ih koristi pri oblikovanju. Kakve sve predmete sadrži Rust kolekcija možete pogledati na službenoj stranici Ariane Prin.










Izvor: Dezeen
Foto: Prin

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:00