NAGRADA

Prijave za Kolos nagrade HKIG za 2019.

Hrvatska komora inženjera građevinarstva (HKIG) objavila je javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu Kolosa, nagrade HKIG za 2019. Nagrada će se dodijeliti za osobit doprinos Komori i njezinoj promidžbi u zemlji i inozemstvu, za doprinos inženjerskoj struci te za razvoj građevinske djelatnosti, na 14. danima ovlaštenih inženjera građevinarstva koji se ove godine održavaju u Opatiji od 13. do 15. lipnja u organizaciji HKIG.

Podsjetimo se da je prošle godine Kolos za konstrukciju dobio projekt Hotel Park u Rovinju. Riječ o najvećem turističkom projektu na Jadranu, koji će prvi u Hrvatskoj imati pet plus zvjezdica, a projektanti njegove konstrukcije i nagrađeni bili su inženjeri I. Palijan, S. Lulić i V. Crneković.

Nagradu za izuzetno dostignuće u struci u području geotehnike dobio je inženjer M. Čagalj, za projekt sanacije potencijalno obrušavajućih stijena iznad Omiša koje su ugrožavale život Omišana.

Nagrađeni za životno djelo u građevinarstvu za 2018. bili su inženjeri M. Čaušević, B. Peroš i B. Stojković, dok je D. Marković nagrađena za projekt uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Mali Lošinj na Kijcu, I. Nosal za idejni, glavni i izvedbeni projekt željezničke pruge Gradec – Sveti Ivan Žabno, te D. Avdagić koji je nagrađen kao voditelj gradilišta na izgradnji trgovine Spar u Rijeci.

HKIG će tako za 2019. godinu dodijeliti:
  • Nagradu za životno djelo,
  • Nagradu za izuzetna dostignuća u struci ovlaštenih inženjera građevinarstva (za geotehniku, konstrukcije, prometnice, organizaciju građenja, hidrotehniku i druge specijalnosti građevinske struke),
  • Nagradu za izuzetna dostignuća u struci ovlaštenih voditelja građenja/radova (za građevine visokogradnje, građevine niskogradnje, infrastrukturne, industrijske i energetske građevine, ostale građevine specifične za građevinsku struku) te
  • Nagradu vanjskim pravnim i/ili fizičkim osobama.

Više informacija potražite ovdje.

Foto: Goran Šebelić/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:43