uradi sam

Simpatični držači za fotografije

Polimerna glina koju većina "uradi sam" kreativaca poznaje po jednom od proizvođača kao FIMO masu, iznimno je praktičan materijal za modeliranje, ukrašavanje, izradu nakita i simpatičnih predmeta malih proporcija. Jedan takav primjer pronašli smo na blogu Sugar and Cloth, gdje je jedna od autorica pokazala jedan nadasve jednostavan projekt u kojem nisu potrebni veliki zahvati na materijalu kako bi se dobio zaista simpatičan predmet.

Potrebni materijali

3 kocke polimerne gline različitih boja
oštar nož
daska za rezanje
zlatni lak za nokte
jako ljepilo

Postupak

Počnite time što ćete prerezati kocku polimerne gline na pola. Svaku polovicu prerežite tako da dobijete trokutiće od otprilike 3 cm visine.

Svaki pojedinačni trokutić oprezno zarežite po sredini gotovo do dna trokutića kako biste napravili proreze za fotografije.


Ostatak gline razrežite na tanje i manje trokutiće koje ćete smjestiti pokraj osnovnog, debljeg trokuta. Smjestite ih sve na lim na koji ste stavili papir za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi koju preporučuje proizvođač polimerne gline.

Nakon što su trokutići pečeni, ostavite ih da se ohlade kako bi se u potpunosti stvrdnuli i potom obojite vrhove trokutića zlatnim lakom za nokte. Ostavite da se dobro osuše. Kada je sve suho i spremno, posložite svoje držače. Nanesite malo jakog ljepila na oba ruba velikog trokutića s prednje strane i smjestite srednji i mali trokutić na njih kako biste dobili mali planinski lanac. Pripazite da stoje na ravnoj podlozi i pustite da se osuše. Idealno za pojedinačne fotografije ili razglednice!

Izvor: Sugar And Cloth
Foto: The Lovely Drawer

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 22:56