Upoznajte Nikolinu Kamalić iz brenda Love My Space

Kreativne dekoracije za dječje sobe u skandinavskom stilu

Kada je prije godinu dana rodila blizanke, Nikolina Kamalić, inače stomatologinja po struci, počela je tražiti zanimljive dekoracije za uređenje njihove sobe. Tada je primijetila da je u Hrvatskoj vrlo teško pronaći detalje za dječje sobe i odlučila se sama okušati u izradi ukrasa i predmeta koji bi se mogli uklopiti u prostor namijenjen najmlađima te se tako pomalo razvio njezin brend Love My Space.- Čini mi se da sam potpuno promašila profesiju jer me strašno interesira uređenje interijera, pogotovo u nordic stilu – objasnila je Nikolina.

Police i kutije 2u1

Njezini prvi radovi bile su Sheepy ovčice izrađene od drva i creske vune, koje je sada moguće naručiti u 12 različitih boja, a potom su uslijedili Teepee šatori od drva i platna idealni kao kutak za igranje, drijemanje ili skrivanje koje mališani obožavaju. Nikolina je osmislila i Playhouse kućicu koja se sastoji od drvenog okvira, a moguće ju je personalizirati uz pomoć različitih tkanina, lampica, ukrasa ili lakiranjem u željenu nijansu.

– Playhouse može služiti i kao krevet ako se na dno postave podnice ili jednostavno kao mjesto za odmor i igru – navela je Nikolina čija kreativnost tu ne staje pa tako ručno oslikava bijele i smeđe vreće od čvrstog papira koje mogu poslužiti kao spremište za igračke ili odlagalište prljavog rublja. Vreće dolaze u dimenzijama 50×80 centimetara ili veće, a njihova nosivost je oko 60 kilograma te se dezen ili natpis na njihovoj površini može izraditi po želji. Da bi svaka stvar u dječjoj sobi imala svoje mjesto, tu su i drvene police u obliku kućica ili malih kašeta koje Nikolina oslikava u različitim bojama i uzorcima. One također mogu funkcionirati i kao odvojene kutije za pohranjivanje stvari.

Pletenje je lako!

Iako ranije nije znala plesti, Nikolina je tu tehniku vrlo brzo usvojila zahvaljujući različitim edukativnim filmićima koje je pronašla na internetu i sada sama izrađuje sve što joj je potrebno. Tu su girlande od šarenih vunenih pompona koji mogu biti veći ili manji kao i ručno rađen mekani tepih koji se sastoji od oko 150 pompona. Wooly lampa pak ima kabel dug 5 metara omotan vunom, što omogućuje njezino lako pozicioniranje gdje god je roditeljima zgodno, a djeci potrebno. Lampa ima silikonsko grlo koje može biti u tri različite boje.

Nikolina sama šije i dvije različite kolekcije jastučića, a to su Nordic koja je crno-bijela s ručno oslikanim natpisima ili ilustracijama, te Cloud kolekcija u kojoj su jastuci u obliku oblaka, kapljice ili zvijezde. Frenky the Bunny je zečić igračka koje Nikolina izrađuje od mekih čarapa i puni sintetskim punjenjem, a ime je dobio prema ljubimcu zecu koji je ova kreativka imala kao djevojčica Za ukrašavanje zidova u kolekciji Love My Space moguće je pronaći i girlande s natpisima u crnoj boji te one s nanizanim zečićima od filca. U ponudi su zidne naljepnice u obliku točkica, oblačića, trokutića, srca ili zvjezdica u svim bojama. – Naljepnice su izrađene od vinila te se vrlo lako stavljaju i miču sa zida bez da ga oštete pa tako jednostavno možete mijenjati izgled sobe. U jednom paketu je 50 naljepnica – kazala je Nikolina.

Ljuljačke su pravi hit

Kako je dječja soba carstvo zabave, u nju se idealno uklapaju Nikolinine ljuljačke od drva i konopa koje se pričvršćuju u strop ili nosivu gredu. Sve dekoracije iz brenda Love My Space trenutno je moguće razgledati i naručiti u showroomu u Novoj Vesi 26 koji se otvara prema dogovoru, a u tijeku je izrada službene web stranice na kojoj će se uskoro moću kupiti ovi zanimljivi ukrasi za dječje sobe.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:07