DIY PREUREĐENJE KUHINJE

Vlasnici su samostalno preuredili svoju kuhinju iz osamdesetih

Mnogi u svojim domvoima još imaju one kvalitetne kuhinje predivnog punog drva iz osamdesetih.

Možda ormarići ponekad zaškripe ali nije to ništa što se ne može riješiti. Upravo to su pomislili i vlasnici ove male kuhinje. Kuhinjski elementi savršeno su funkcionalni, gotovo kao i 1984., godine otkad je ova kuhinja ovdje. Međutim, iako su funkcionalni, stilovi i ukusi se s vremenom mijenjaju. Stoga su se vlasnici odlučili na mali makeover.

Prvo su započeli s bojenjem kuhinjskih ormarića u boju za školske ploče kako bi dobili mat efekt. Za gornji dio odabrana je bijela, a za donji dio siva. Zatim su zamijenili ručke i stavili svijetlo sivu samoljepljivu foliju na kuhinjsku površinu.

Osim DIY projekata, kupili su i nove kuhinjske aparate.

Pločice nisu mijenjali. Preko njih su zalijepili tapete koje se kasnije mogu i ukloniti, a jednostavne su za čišćenje. Na zidu iznad kuhinjskih površina su osvježili boju te su dodali samoljepljivu 3D foliju koja podsjeća na sivu opeku.

Kažu kako su za DIY projekte inspiraciju i upute tražili na You Tube tutorialima te se raspitivali po raznim grupama, ali i kod prijatelja. Uz mnogo korisnih savjeta, devet mjeseci kasnije, dobili su u potpunosti novi izgled svoje stare kuhinje iz osamdesetih.

Pogledajte i kako u nekoliko sati do novog izgleda kupaonice pomoću samoljepljivih folija.

Foto: Erin Corbett
Izvor: apartmenttherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 15:28