Dodane sobe i eksponati

Zagrebački Muzej iluzija u novom ruhu

Preuređeni i ponovno otvoreni muzej u Zagrebu možete posjetiti na adresi Ilica 72

Nakon tri i pol godine rada zagrebački Muzej iluzija osvježen je i dodane su nove sobe, eksponati i iluzije. Iz muzeja su nam rekli da će ljubitelji svog lika i djela uživati u stolu klonova.

- Za stolom sjedite sa samim sobom, okruženi još petoricom svojih klonova, a svjetlosne iluzije predstavljene u sobi boja posebno će cijeniti obožavatelji dobre fotografije. Moireovi uzorci omogućuju vam doživljaj stvaranja beskonačnog broja iluzija, a varljivo prstenje i varljivi štap vješto se poigravaju vašim osjećajem za prostor - navode u Muzeju iluzija i dodaju kako će dvosmisleni cilindar svakoga naučiti da izravni pogledi na objekte i njihovi odrazi u ogledalu stvaraju različita tumačenja njihovih oblika.

Ulaznice za djecu do 15 godina stoje 30 kuna, za odrasle 50, obiteljska ulaznica stoji 120 kn, a studenti će platiti 40 kn

- Tu su još i dva gramofona koja prilikom okretanja stvaraju hipnotičku iluziju te tunel beskonačnosti i još mnogo toga što ćete doživjeti, a pritom se i odlično zabaviti - objašnjavaju.

Prošlo je tri godine otkad su začetnici ove ideje, Roko Živković i Tomislav Pamuković, svoju ideju pretvorili u uspješan koncept koji je ubrzo nadišao granice Lijepe naše. Uspjeh zagrebačkog Muzeja iluzija pratilo je otvaranje zadarskog, što je ubrzo dovelo i do prodaje franšiza. Danas je Muzej iluzija prisutan u Ljubljani, Beču, Muscatu, Beogradu, Kuala Lumpuru, Dubaiju, Ateni, Berlinu, New Yorku, Kansas Cityju, Hamburgu i Torontu.

Ulaznice za djecu do 15 godina stoje 30 kuna, za odrasle 50, a obiteljska ulaznica stoji 120 kuna. Studenti i umirovljenici izdvojit će 40 kuna, a za sve dodatne informacije posjetite web stranicu muzejiluzija.com.

Foto: Berislava Picek/HANZA MEDIA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:38