DOPAMINE DRESSING

Žena opsjednuta narančastom bojom nema niti jedan crni komad odjeće. Pogledajte što je tek napravila od interijera

 Instagram

Sheri Scott je 37-godišnja kreatorica sadržaja, poslovni strateg i pobornik "dopamine dressinga", najnovijeg modnog trenda koji bi se mogao opisati kao šareno ludilo. Naime, "dopamine dressing" je način odijevanja koji podrazumijeva živopisne odjevne kombinacije u nastojanju da se unese radost u garderobu. Takav stil mogao bi se smatrati i maksimalizmom, budući da uključuje kontrastne uzorke, upečatljive boje i malo osobnog žara. Tako je Sheri, o kojoj posljednjih tjedana pišu brojni britanski mediji, opsjednuta narančastom bojom.

Na Instagramu je poznata kao "Forever Yours Betty" sa 120.000 pratitelja, a nedavno je za Fox News Digital rekla kako je ljubav prema narančastoj uvijek bila dio njezina života.

"Nemam ništa crno", rekla je Sheri, prenosi NY Post.

Kada je imala 21 godinu, obojila je kosu u crveno jer je mislila da su crvenokose "najljepše žene na svijetu". No, tada joj je frizer savjetovao da ne boji kosu u tamniju crvenu boju, jer bi tako izgledala narančasto, a ta joj se ideja zapravo svidjela.

"Jednom kad mi je kosa postala narančasta, bilo je kao da sam postigla svoju punu formu", rekla je i dodala da se prvi put u životu osjećala potpuno svojom.

I nije stala samo na odijevanju. Na Instagramu se može vidjeti kako narančasta prevladava i u njezinom šarenom domu.

Na svojem blogu, koji je pokrenula 2011. godine, pomaže pratiteljima da pronađu svoj stil odijevanja u koloru. Sličan sadržaj dijeli i na TikToku, gdje ima preko 2,9 milijuna lajkova.

"Zbog narančaste se osjećam tako moćno, ali razigrano, snažno, ali luckasto, energično i empatično", rekla je Sheri kojoj je u dobi od 34 godine dijagnosticiran ADHD i autizam - nešto što se, kako je rekla, odražava u njezinoj opsjednutosti bojama.

"Nositi sve u narančastom nije samo način na koji se izražavam, to olakšava rješavanje blokade u donošenju odluka i senzornim problemima", rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 20:28