ZIMSKA LISTA ŽELJA

7 najljepših zimskih hotela u kojima bi bilo divno odsjesti barem jednom u životu

Foto: Icehotel Facebook
Da vam netko ponudi zimovanje gdje god vi to poželite, koju biste lokaciju odabrali? Kako bismo vam pomogli s odgovorom, donosimo vam popis 7 pravih zimskih smještaja iz snova!

Ledeni hoteli i sav sadržaj koji dolazi s njima definitivno je nešto što biste trebali isprobati barem jednom u životu ako budete u mogućnosti. Dok razmišljate o tome, donosimo vam nekoliko predivnih ideja za smještaj.

Foto: Snowcastle of Kemi

Snowhotel of Kemi, Kemi, Finska

Snježna avantura u Finskoj pravi je doživljaj čak i unutar hotela Snowhotel of Kemi. Osim što su posvuda ledene skulpture, možete se upisati i na tečaj klesanja leda.

Foto: Snowhotel Kirkenes

Snowhotel Kirkenes, Kirkenes, Norway

Bajkoviti ledeni hotel u Norveškog svake se godine gradi iznova, u čemu pomažu klesari leda iz svakog kutka svijeta. Osim samog iskustva spavanja u ledenom hotelu, ovdje se nudi i pregršt sadržaja i izleta, kao i druženje s pravim sobovima.

Foto: Valcartier Facebook

Saint-Gabriel-de-Valcartier, Kanda

Ovaj hotel je toliko predivan da djeluje nestvarno. Igra svjetlosti na kamenu i ledu od kojeg je napravljen će vas ostaviti bez riječi, a grijat ćete se u arktičkim vrećama za spavanjej jer se temperatura u ovim sobama održava na oko 4 Celzijeva stupnja.

Foto: Hotel Of Ice

Hotel of Ice, Jezero Balea, Rumunjska

Na vrhu Karpata smjestio se još jedan ledeni hotel. Ovdje je baš sav namještaj od leda, a ugrijat ćete se toplim dekama i lokalnim delicijama.

Foto: Icehotel Facebook

ICEOHOTEL, Jukkasjärvi, Švedska

Vjerojatno jedan od najluksuznijih ledenih hotela smjestio se u Švedskoj. Svaka soba funkcionira kao umjetnina sama za sebe jer je svaku oblikovao i osmislio drugi umjetnik. Za ovaj projekt okupili su se umjetnici iz cijelog svijeta.

Foto: Kakslauttanen Arctic Resort

Kakslauttanen Arctic Resort, Saariselka, Finska

Ovo je jedna od onih fotografija na koje naletimo na Instagramu i izgledaju nam tako nestvarno. No ovi simpatični iglui zapravo imaju svoju lokaciju. Nalaze se u Finskoj, a napravljeni su tako da se iz njih može gledati polarna svjetlost. Iako izgledaju hladno, bez brige, imaju najtoplije vreće za spavanje.

Foto: Lapland Hotels Snow Village

Lapland Hotels Snow Village, Kittila, Finska

Hotel u finskom gradiću Kittila svake godine mijenja tematiku. Ovogodišnji dizajn oduševit će ljubitelje Igre Prijestolja. Osim toga, sagrađen je od 20 milijuna kilograma snijega i 350 000 kilograma leda.

Izvor: House Beautiful

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. travanj 2024 15:22