Zanimljiv raspored

Atraktivni obiteljski dom na dvije etaže

 

U ovom domu od 114 četvornih metara koji se nalazi u gradu Lavovu u zapadnoj Ukrajini mali detalji u boji elementi su koji unose lijepu vedrinu u neutralno, ali odlično uređeni prostor obiteljskog doma na više etaža. Vizualizacija koju gledate djelo je dizajnerskog studija IDEADEYA, a njen pomalo neobičan raspored izdvaja ju od tipičnih primjeraka obiteljskih domova.


Na prvom katu kauč se nalazi u samom središtu prostora poput otoka, a kuhinja se nalazi s njegove desne strane dok je blagovaonica skrivena iza prostora za sjedenje. Kreativna uporaba prostora i prirodnih izvora svjetlosti stvara dojam prozračnog i prostranog doma u kojem bi bio pravi užitak boraviti.

Žuta, zelena i lijepa boja lososa unose razigranost u prostor u kojem većinom dominiraju tamna siva, svijetlosiva boja betona, svijetla boja drva i nezaobilazna crna. Dnevnim boravkom dominira veliki sivi kauč, a zanimljiv je i sklop polica u koji je postavljen televizor, a koji stvara kontrast bijelim kuhinjskim ormarićima koji se nalaze odmah krajem.


Drveni šank razdvaja boravak od kuhinje koja je namještena donjim kuhinjskim elementima s frontama od drva, spomenutim bijelim gornjim elementima i kuhinjskom pozadinom od kamena.




Prozor koji se nalazi kod blagovaonice iskorišten je za postavljanje klupe koja može služiti i kao dodatni prostor za odmor, ali i prostor za sjedenje za stolom.





Na katu se nalazi spavaća soba uređena u smirujućim, neutralnim nijansama koja predstavlja idealni prostor za odmor. Zanimljivost ove prostorije je što se u nju ulazi kroz veliki ormar od kojeg je razdvojena staklenim stijenama postavljenima u crni željezni okvir. Lijep projekt uređenja!




Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:33