COOL MJESTO

Bamboo bar u riječkom naselju Drenovi

Poput šume bambusa: dobro došli u omiljeni kvartovski kafić. Uređenje Bamboo bara potpisuje arhitektica Sanja Štampalija. Ona je zamislila da to bude open space s velikim tapetama prirode

Lokalni, što bi se reklo kvartovski kafići zaista više nisu što su nekad bili - inovativan dizajn, suradnja arhitekata i dizajnera, i pomno odabrana ponuda više nisu iznimka.

Bamboo bar smjestio se na Drenovi, jednom od najljepših riječkih kvartova. Široke ulice, zelenilo, i simbioza obiteljskih kuća, dvorišta i stambenih zgrada, kao i neponovljiv pogled na Kvarnerski zaljev, čine ga izrazito poželjnim mjestom za život.

VISEĆA RASVJETA

Mladi vlasnik, i sam odrastao na Drenovi, imao je jednu želju; podariti svom kvartu ukusno i udobno uređen prostor, gdje će se baš svi osjećati dobrodošli. Koliko je truda i želje, a najviše upornosti bilo potrebno za stari dotrajali prostor pretvoriti u atraktivan bar, dokazuje činjenica da je cijeli projekt trajao punih godinu dana!

Interijer je udoban i topao upravo zahvaljujući neutralnoj paleti boja, smeđoj, bež i crnoj, a “pop of colour” moment su stolci u zelenoj i boji fuksije

Arhitektica Sanja Štampalija, zamislila je Bamboo bar kao udoban open space koji će biti uokviren velikim tapetama s uzorkom bambusa sa svih strana. Cijelim prostorom dominira upravo taj dimenzijski osjećaj da se ulazi u šumu bambusa, za koji se vjeruje da nosi sreću. Jednostavan šank, ukrašen crnim pločama i minimalističkim policama, uokviren je odlično zamišljenom visećom rasvjetom, i inovativnim tankim drvenim stropnim ukrasima nalik na modernu verziju greda.

STAKLENE STIJENE

Interijer je udoban i topao, upravo zahvaljujući neutralnoj paleti boja, smeđoj, bež i crnoj, a “pop of colour” moment i razigranost postignuta je stolicama u zelenoj i fuksija boji. Ljepotu bara naglašava prekrasna staklena terasa ispred koje su zasađeni bambusi. U noćnim satima rasvjeta namijenjena osvjetljenju zasađenih biljaka, i njihova refleksija na staklene stijene, Bamboo baru daju zaista poseban šarm. Od ponude Bamboo bara, ističe se izvrsna selekcija gina i tonika, kao i craft pivo riječke pivovare Indeficienter.

Ljubitelji svježeg i zdravog, na svoje će doći izborom smoothieja i svježe cijeđenih sokova od sezonskog voća i povrća. Lavazza kremasta kava jedinstvenog okusa i mirisa, zaokružit će priču o ovom baru. Važno je napomenuti da je riječ o pet friendly kafiću. Drugim riječima, psi mogu slobodno boraviti sa svojim vlasnicima u ovom baru.

Foto: Boris Šimičević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:31