Omiljeno mjesto svih kulturnjaka

Cool mjesto: House of Gold

Vodimo vas u pravu malu hedonističku oazu u Motovunu
Profil
Ime:
House of Gold
Adresa:
Gradiziol 46, Motovun
Vlasnica:
Zdenka Gold
Uređenje:
Zdenka Gold i Srđana Modrinić BooBoo
Ne propustiti:
Doručak. On funkcionira po principu samoposluživanja, kako se nitko ne bi morao buditi u određeno vrijeme. Doručak vas čeka u frižideru, a tu su i friški kruh te domaći pekmezi od malina, breskvi, jagoda...

Kučar, pirun i kortel na motovunskom dijalektu znace žlica, vilica, nož. No, to su ujedno i tri najpoželjnije sobe u Istri tijekom Motovun film festivala. Zavirite u House of Gold i otkrijte tko su Štroliga i Pijani golub te kakva je Zdenka Gold domaćica

Legenda kaže da onaj tko pronađe Štroligine cipelice u kući, sreća će ga pratiti cijeli dan. Tako barem kažu u House of Gold, maloj istarskoj kamenoj kući u srcu Motovuna, pravoj poslastici za dizajnere, arhitekte, umjetnike i malo drugačije turiste željne dobrog dizajna uklopljenog u autohtonu arhitekturu. No, tko je Štroliga i kakve veze imaju njene cipelice? E pa to je dobri kućni duh koju je zajedno s njezinim prijateljem Pijanim Golubom osmislila dizajnerica Srđana Modrinić BooBoo, i to na poziv vlasnice kuće Zdenke Gold da osmisli nešto nesvakidašnje za kuću koju je prije nekoliko godina odlučila iznajmljivati. No, duhovite BooBooine ilustracije samo su jedan od razloga zbog čega će vam se House of Gold svidjeti.

Kuća je pravo malo blago naše turističke ponude, mali obiteljski hotel za malo drugačije turiste. – Sve sam osmislila potpuno sama, a prostorne mogućnosti dopuštale su da u kući napravim tri spavaće sobe za iznajmljivanje, jednu veliku zajedničku prostoriju za druženje i kuhanje te mali privatni dio u kojem ću moći boraviti. Sobe sam nazvala žlica, vilica, nož, odnosno na motovunskom dijalektu kučar, pirun i kortel. Soba Kučar (žlica na istarskom dijalektu) nalazi se u potkrovlju i sastoji se od jedne spavaće sobe s francuskim krevetom i svojevrsnog dnevnog boravka u kojem je dvosjed na razvlačanje, tako da ova soba postaje idealno mjesto za obitelj s djecom.

U prilog tome ide i činjenica da je to soba s balkonom na kojem se nalaze dvije vreće – ljuljačke. Soba Pirun (vilica na dijalektu) najmanja je, jednokrevetna soba u kući. Krasi je žuto obojeni drveni pod i šah kupaonica. Soba je to s pogledom na kućni atrij i veliki dio dana nalazi se u hladu. Soba Kortel (nož) dvokrevetna je soba u kojoj prevladava bijela boja i koja ima najljepši pogled iz kuće na okolna brdašca obojena svim nijansama zelene boje.

Od prostorija koje su zajedničke svim gostima tu su kompletno opremljena kuhinja te blagovaonica i dnevni boravak koji se prema potrebi mogu u samo nekoliko trenutaka iz ugodnog prostora za opuštanje, gledanje filmova te slušanja muzike pretvoriti u omanju predavaonicu ili primjerice u prostor za odvijanje raznih kulinarskih i enoloških radionica. Tu se nalazi i mala zajednička terasica s vrtom u teglicama, a u prizemlju kuće nalazi se i mala trgovina Atelier M s umjetničkim nakitom i neobičnim suvenirima – rekla je vlasnica Zdenka Gold, inače poznata filmska producentica, dodajući kako je većina namještaja nabavljena u Ikei, po raznim antikvarijatima, tavanima ili je dar od dragih prijatelja.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:19