TRK NA KIOSKE

JOŠ SAMO DANAS (20.8.) ne propustite novi broj magazina D&D

 

Bilo da odmarate u hladovini borova ili su godišnji odmori iza vas, opuštajuće i pozitivno štivo uvijek je dobar izbor. Naš novi broj magazina Dom i dizajn i dalje slavi ljeto, pa vas tako vodimo u neke od najljepših kuća koje smo posljednjih mjeseci posjetili.

Zavirite s nama u Villu Trasorku u Velom Lošinju čija posebnost, među ostalim, leži u tome što je smještena usred 20.000 četvornih metara netaknute prirode. Posjetili smo i divnu kuću u Pisku, ali i istarsku arhitektonsku ljepoticu u mjestu Vabriga, kuću koja je oličenje jednostavnosti i minimalizma, ali i posebne interijerske finoće.

U velikoj temi broja koju donosimo na 18 stranica detaljno obrađujemo temu koja izaziva rasprave - Kako graditi na Jadranu? Arhitekti Nikola Popić, Davor Mateković, Iva Letilović i Davor Bušić iznose svoja iskustva, stavove i naputke, prikazujući pritom neka od najboljih suvremenih arhitektonskih ostvarenja na našoj obali. Naši su se sugovornici upustili i u raspravu po pitanju toga što je zapravo tradicionalna gradnja na hrvatskoj obali te donose zaključke o tome kad je i kako imitirati. Uz ozbiljne teme malo smo se i, kako priliči ljetu, opuštali, pa smo tako posjetili nadasve originalan bar originalna imena - Beach bar Bičikleta u mjestašcu Čeprljanda na otoku Ugljanu.

Radno je bilo i u našem fotografskom studiju gdje smo ugostili prekrasnu mladu i talentiranu umjetnicu i dizajnericu Ana-Mariju Kralj, a uz to, odradili smo i veliki editorijal za koji smo ovog puta prikupili te na potpuno otkačen način snimili najbolje komade namještaja u jarko žutim nijansama - bojama koje će nas tijekom cijele godine podsjećati na ljeto koje se polako primiče svojem kraju. Odmaknite se načas od obaveza, briga i zamornih vijesti, “zavalite” u vaše naslonjače i uživajte u 76 stranica dizajnerske ljepote i pozitive!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:26