INDUSTRIJSKI PROSTOR

Divan prozračni stan mladog para

Prazan stan u staroj industrijskoj tvornici u kojoj se nekoć odvijao stvaran život pun priča i emocija, ponovo je oživio zahvaljujući entuzijazmu dvoje ljudi i njihovoj ljubavi prema starinama.

Teško je vjerovati da je ovaj prekrasni stanu Brooklynu nekada bio industrijska tvornice čokolade, koja je prije nekoliko godina dobila nov život i postala zgrada s više apartmana. Ovo je priča o entuzijazmu mladog para, vrlo sklonom renoviranju, adaptiranju i općenito uređenju interijera. Neizlječivi su lovci na buvljake i veliki zagovornici “uradi sam” koncepta. Ne mare puno o tome žive li u gradu ili na selu, jedino im je važno da dom u kojem žive ima karakter.

Stoga ne čudi što su kupili stan u industrijskoj zgradi koja je nekad bila tvornica čokolade i upustili se u avanturu. Stan ima sve što je par mogao poželjeti, a to je veliki interijer, koji ih je već na prvi pogled osvojio i potaknuo na razmišljanje o uređenju. Prostor je imao puno elementa industrijske gradnje, visoke stropove i velike prozore, ali su trebali još puno toga učiniti kako bi od prostora stvorili dom iz svojih snova.

Zanimljivo je da nisu slijedili tradicionalan industrijski stil u tamnim tonovima, već su napravili bijeli apartman s jakim naglascima boje. Novi je tlocrt značio uklanjanje svih nepotrebnih soba kako bi se dobilo otvoreno prizemlje koje je dnevni boravak, kuhinja i blagovaona.

Od starog prostora sačuvali su dva specifična elementa, i to betonski pod i velike prozore. Interijer su uredili tako da ostavlja miran, udoban i topli osjećaj. Betonske su podove upotpunili razigranim tepisima, zidove su obojili u bijelo i prozorima su dodali prozračne zavjese. Namještaj koji su koristili je industrijski, vintage s elementima shabby chica, a nabavljen je na buvljacima, online i trgovinama antikvitetima.

U dnevnoj je sobi kauč nabavljen u West Elmu, Barcelona stolica je kupljena na eBay kao dio Flea Market projekta, kao i vintage Bertoia Diamond Chair. Dvije stolice dizajnera Adam Biertona služe kao mali stolovi za kavu, a ružičasti stolić iz trgovine New Tendency nalazi se ispod police koje su dizajnirali i dali izraditi.

Gramofon je smješten na komodi Hermana Millera.

Velika spavaća soba, mirni je prostor gdje se par može isključiti nakon dugih radnih dana, a stube koje vode do nje stvaraju fizičku i mentalnu barijeru od ostatka stana, jer telefone i zaslone ostavljaju dolje.

U spavaćoj sobi, knjige i Philips Wake Up lampa sjede na Eames Wire Base stoliću, a posteljinu je par kupio u trgovini Bohem.

Stol za blagovanje usklađen je s Michael Thonet stolcima, a koridor je stepeništa iskorišten za stvaranje zatvorenog skladišnog prostora.

Kuhinja ima bijele mramore pločice, opremljena je Bosch uređajima i uglađena biljaka koje vise s velikog strukturnog stupa stana.

Saarinen okrugli stol osvjetljen je Noguchi stropnom svjetiljkom.

izvor: curbed

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 21:02