Od tvornice svile do raskošnog doma

Bijeli dom poznate talijanske dizajnerice

Paola Navone je arhitektica, umjetnička direktorica i industrijska dizajnerica za poznte talijanske marke poput Mondo, Poliform, Driade i mnoge druge, dobitnica je mnogih prestižnih nagrada, a ovo je njezin dom u drevnom gradu Spellou u Italiji u koji vas vodimo

Talijanska dizajnerica Paola Navone transformirala je 200 godina staru tvornicu svile u raskošan dom uređen s dozom industrijskog i vintage stila. Ova dvoetažna kuća ima 52 prozora i obilje dnevnog svjetla. No, unatoč tomu, dizajnerica je odabrala bijelu boju za bazu kako bi dodatno naglasila izvorne elemente gradnje i stvorila kontrast.

Kuća ima dva dnevna boravka, blagovaonicu, spavaću sobu, kuhinju, kupaonicu s tušem i kadom, i još mnogo toga. Ogromnu je spavaću sobu ukrasila pamučnim zavjesama koje vise sa željezne konstrukcije postavljene duž prostora. Dnevni je boravak opremila velikim bijelim kaučom za smještaj sedam osoba i s čak tri stolića izrađena od recikliranog drva s velikim kotačima, koji izgledaju vrlo upečatljivo. Blagovaonicu krasi masivni drveni stol dug 11 metara, izrađen je od kauri drva i mozaik sivo-bijele pločice. Moderno drveno stepenište vodi na gornji nivo i drugi dnevni boravak kožnom smeđom garniturom i suvremenim kaminom koji kao dsa lebdi sa stropa kuće.

Izvor: www.arq4design.com

Foto: Max Zambelli

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:20