Neobičan, zanimljiv i lijep!

Impresivan dom arhitekta

 

Postoje prostori za koje možemo odmah reći - ovo je dom kreativne osobe. Danas bismo željeli podijeliti s vama upravo takvu vrstu nekretnine - jedinstveno trosobno potkrovlje u 13. pariškom okrugu, s vlastitim vrtom i velikim kreativnim studijom sa staklenim stropom. Fotografije zgrada na zidovima u blagovaonici ne ostavljaju nikakve dvojbe o vlasnikovom zanimanju - ovdje živi arhitekt, a za njega to nije samo dom, nego i inspirativan radni prostor. Neobičan, zanimljiv i lijep!

 

 

Smještena na lijevoj obali Pariza ova samostojeća kuća, potpuno je obnovljena i površine je 245 četvornih metara, ima 172 četvorna metra stambenog prostora i vrt od 97 kvadrata. Ulaz se otvara na golem prostor gdje se čiste i suvremene linije savršeno uklapaju s izvornim elementima arhitekture. Dnevni boravak, blagovaonica i potpuno opremljena kuhinja su jedna otvorena prostorija. Dnevna je zona organizirana oko peći na drva i ima izravan pristup vrtu i staroj garaži pretvorenoj u radionicu.

Na prvom katu su dvije prostrane spavaće sobe, garderoba, kupaonica i odvojeni WC.

No, ono što čini srce ove nekretnine je pravi umjetnički atelje i njegov monumentalni stakleni krov na drugom katu, koji donosi sjaj u prostor u bilo koje doba dana s visinom stropa do 5,30 metara, otvoren na balkon s pogledom na vrt.

Na zadnjem nivou u otvorenoj galeriji do kojeg se dolazi metalnim spiralnim stepeništem nalazi se velika spavaća soba i WC.

 

 

Apsolutni mir, puno svijetla, veliki volumen i uspješna suvremena obnova čine ovu nekretninu rijetkim i iznimnim mjestom života.

 

Izvor: espaces-atypiques.com

Foto: espaces-atypiques.com

Izdvajamo

Iz drugih medija