UREĐENJE MALOG PROSTORA

Kako smjestiti život u 15 kvadrata

 

Michael i Haley odlučili su se preseliti u mali prostor prvenstveno zbog toga što im omogućuje jednostavnost u svakodnevnom životu. Kažu da ih je u tome, između ostalog, inspirirala knjiga Marie Kondo "Čarolija pospremanja koja će vam promijeniti život" kroz koju su naučili kako se odnositi prema stvarima, te su ih tako i smjestili u svojih 15 kvadrata.

Za vrijeme preuređivanja svog doma, unajmili su sobu u kući koja se nalazila blizu, tako da su si zaista uzeli vremena za pomno isplanirati svaki centimetar prostora i urediti svoju malu oazu. Cilj im je bio učiniti prostor svijetlim i prozračnim. Jedan dio kuće je za druženje i spavanje, a na suprotnoj strani se nalaze kupaonica i kuhinja.

Sve police u kući ručno su izrađene kako bi savršeno odgovarale dimenzijama prostora, a veliki krevet ima dvije funkcije: preko dana je mjesto za odmor, a navečer se pretvara u queen sized krevet. Život u malom prostoru ima svojih dobrih i loših strana. Kažu, s jedne strane, površine se vrlo brzo zaprljaju jer ima više prašine ali s druge strane, barem jednostavnije pronađete stvari koje ste negdje zagubili.

Jedan od elemenata na koje su najponosniji su upravo police koje su samostalno izradili kako bi se što bolje uklopile u dimenzije prostora. Također, ističu kako je važno zapamtiti da pravokutni oblici zauzimaju manje prostora.

Kuhinju su ukrasili biljkama, a police napunili staklenkama u kojima se nalaze razne namirnice.

Kupaonica je jednostavna s ručno izrađenim policama na koje drže kozmetiku i razne ukrasne i modne dodatke.

Ispred kuće imaju prostrano dvorište u kojem su od drva i kamenih blokova napravili pravu malu oazu za večernja druženja oko vatre.

Izvor: apartmenttherapy.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 22:05