cool dućan u Zagrebu

KAVALIR SHOP Zabavna suvenirnica u središtu grada

Profil

INFO: Kavalir shop suvenirnica
VLASNICI:
Mario Veneti i Marko Plejić
LOKACIJA: Radićeva 3, Zagreb
KONTAKT: Facebook profil Kavalir shop ili mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U Radićevoj broj 3 smješten je novootvoreni dućan simpatičnog naziva Kavalir shop. Unatoč malom prostoru, kakva je zapravo većina prostora u Radićevoj u centru Zagreba, prepun je zabavnih suvenira i predmeta koji obilježavaju Zagreb. Tamo se može naći magneta, šalica, šarenih leptir mašni te pravi pravcati Željezni Martin. Ili Francek, ovisi koga pitate. Na naša je pitanja odgovarao Mario Veneti, inače poznat po brendu ležaljki Hemmens Hammock o kojem smo nedavno pisali, a koji je zaslužan za ovaj dodatak turističkoj ponudi grada Zagreba.

Tko je osmislio uređenje prostora Kavalir shopa?

Prostor je uređen prema zamislima kolege i mene s kojim sam se upustio u ovu poslovnu avanturu bez utjecaja dizajnera i stručnjaka. Nismo htjeli upasti u kategoriju klasičnih prodavaonica suvenira nego samim uređenjem i interijerom dodati vrijednost cijeloj priči i konceptu.

Koja je ideja bila iza uređenja Kavalir shopa?

Uređenjem se htio postići možda već zastarjeli, ali uvijek rado viđen rustikalno-industrijski štih. Također, uređenjem i rasporedom dućana htjeli smo da se kupci osjećaju ugodno i da im je zanimljivo doći pogledati i uređenje umjesto same robe. Već smo imali par pohvala kako od stranaca tako i od domaćih kupaca kako im se sviđa što je napokon neki dućan uređen i prezentiran na drukčiji način.

Koje ste materijali i boje odabrali za ovaj prostor?

U interijeru prevladavaju drvo i metal, na zidovima smeđe nijanse u kombinaciji s bež tonovima.

Gdje je nabavljen namještaj koji se nalazi u dućanu?

Što se tiče samog namještaja, jedan dio je nabavljen od domaćih proizvođača drva (pilane) dok je drugi nažalost kupovni. Međutim, niti jednu od tih komponenti ne možete kupiti da bude kakva je kod nas, jer je u svaku policu, svaki držac i svaki komad namještaja uloženo više sati obrade i modificiranja kako bi sve točno odgovaralo našim željama, zapravo utkali smo sebe u ovu priču.

Koliko je trajalo uređenje dućana?

Uređenje je sveukupno trajalo nešto manje od tri mjeseca. Najveći problem su nam predstavljali radovi u Radićevoj ulici, tako da smo sve morali ručno prenosit.

Kakve je sve radove bilo potrebno odraditi pri uređenju?

Uređenje je zahtijevalo par većih pothvata kao što su: dekorativna boja za zidove, postavljanje industrijskog poda i rušenje zidova.

Koja je najveća posebnost ili zanimljivost projekta što se tiče uređenja?

Mislim da je prostor sam po sebi već dovoljno poseban, a što se tiče nekih obilježja Zagreba, imamo velikog šarenog Franceka u sredini lokala. Trenutno je u izradi i maketa prepoznatljivog zagrebačkog javnog sata koji će biti otkriven na svečanom otvorenju 10. rujna 2016. godine. Prostor nam također krasi mali kip bana Jelačića te raznorazni predmeti iz hrvatske/zagrebačke prošlosti većinom nabavljene iz privatnih kolekcija i poznatog zagrebačkog sajmišta Hrelić. Naš prostor priča posebnu zagrebačku priču kojom želimo dotaknuti svakog putnika koji navrati u našu zemlju i sve ostale kupce koji žele otkriti nešto novo.

Kakva će biti ponuda u samom dućanu?

Ponuda u dućanu trebala bi biti nesvakidašnja. Naime, imamo slatke muke s odabirom asortimana upravo zato što se ne želimo pretvoriti u klasičnu suvenirnicu i napuniti police svime i svačime. Tu opet dolazimo do konflikta našeg osobnog ukusa i preferencija s robom koja bi bila "dobra za posao". Pošto smo suvenirnica i gift shop, u našem dućanu mogu se naći razne, zgodne, male stvarčice koje je uvijek zabavno pokloniti nekome i vidjeti njihovu reakciju na nesvakidašnji poklon.

Kada je dućan točno otvoren?

Dućan smo otvorili početkom kolovoza kako bi što prije krenuli s radom da pokrijemo troškove te kako bi dobili povratne informacije od kupaca vezano za proizvode, uslugu i uređenje. Svečano otvorenje dućana u punom profilu zakazano je za 10. rujna 2016. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:44