Build Tiny

Mini dom od 14 kvadrata

 

Nevjerojatno kompaktna i dobro osmišljena, ova mala kuća zauzima tek 7,2 x 2,4 metra prostora odnosno oko 14 kvadrata, no unatoč tome djeluje prozračno i svijetlo. Sagrađena je u Novom Zelandu i djelo je tvrtke Build Tiny, a u sebi skriva brojna odlična iznenađenja.



Jedno od njih je praktično stepenište na izvlačenje koje vodi do spavaće sobe na katu. Ispod spavaće zone nalazi se prostor kupaonice koja je opremljena klasičnom kabinom za tuširanje, kompostirajućim toaletom, ormarom za odjeću, umivaonikom i prostorom za uređivanje. U toj se prostoriji nalazi čak i perilica za pranje rublje te prostor za odlaganje kupaonskih potrepština.



Stepenište koje vodi na kat skriveno je između tih ormarića te se njihovim izvlačenjem otvara i prostor među kupaonskim elementima.


Kuhinja je dobro opremljena pa se u njoj tako nalazi hladnjak u punoj veličini, pećnica te klasični sudoper, a cijela je namještena bijelim ormarićima u kombinaciji sa svijetlim drvom.



Iznad kuhinje nalazi se prostor ureda do kojeg se dolazi pomoću ljestava pričvršćenih na zid. U uredu je dovoljno prostora za udobno sjedenje, a na zid je postavljen uski stol s tri ladice pogledom kroz prozor. Ova praktična zona s lakoćom može postati dodatna spavaća soba za goste.


U kućici se skriva i dodatni prostor za odlaganje ispod samog poda, a staklena vrata se mogu širom otvoriti kako bi se središnji povezao s vanjskim prostorom i time se proširio sam dnevni boravak. Genijalno!

Izvor: Living in a Shoebox

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 11:29