STAN TJEDNA

Moderno potkrovlje u Puli po mjeri mlade vlasnice

U životnom prostoru od 80 četvornih metara rasvjeta je jedan od glavnih aduta jer mu daje posebnu atmosferu te igru svjetla i sjene. Idemo tamo! Prostrani tavan na kojem je ugodno živjeti

Ovaj tjedan posjetili smo dom mlade poslovne žene u Puli koji nas je oduševio prostranošću i modernim dizajnom. Stan ima 80 četvornih metara i smješten je u potkrovlju, a vlasnica nam u razgovoru otkriva da je gotovo svu rasvjetu u stanu radio poznati hrvatski dizajner rasvjete Dean Skira. Upravo je rasvjeta jedan od glavnih aduta stana jer mu daje posebnu atmosferu i igru svjetla i sjene.

- Ulaskom u prostor malo su jača svjetla u kombinaciji zagasite crvene boje. U otvorenom prostoru dnevnog boravka i kuhinje može se moderirati različit intenzitet i količina svjetla, koji daju poseban ugođaj i zanimljivost prostoru, pogotovo arhitektonskim elementima i visokom potkrovlju - kaže vlasnica i dodaje da je ovaj stan kupila namješten pa ga je zapravo samo ukrasila detaljima i tako mu dodala svoj pečat.

SPUŠTENI STROP

- Prijašnja vlasnica kupila je stan u rohbau stanju i pritom je jedan zid srušen kako bi se umjesto zida stavio veliki prozor te dodatno krovni prozori da se maksimalno otvori prostor i unese svjetlost - prisjeća se vlasnica i objašnjava da se stan zapravo sastoji od dnevnog boravka, kuhinje, blagovaonice, spavaće sobe, hodnika, WC-a i terase.

Bijela, crna i topla smeđa boje su koje prevladavaju u stanu i čine ga bezvremenskim, neupadljivim i elegantnim

Pri uređenju, priznaje nam vlasnica, jako je pazila na svaki detalj, od ugrađenih svjetala na zidovima u blizini poda pa do spuštenih stropova. Spavaća soba ima veliki ormar i dva krovna prozora, a u cijelom stanu dominira talijanski dizajnerski namještaj. Boje koje prevladavaju su bezvremenske i elegantne, bijela i crna te topla smeđa. Vodeći materijal u stanu je drvo koji mu daje potrebnu dozu topline. Dojam cijelog stana je prostran, svijetli, otvoreni prostor, uređen u kombinaciji modernog i klasičnog stila.

Jedan od najljepših dijelova stana, otkriva nam vlasnica, za nju je terasa koja ima divan, širok pogled na grad, a vlasnica za sunčanih dana na njoj provodi većinu slobodnog vremena.

Na terasi vlasnica provodi gotovo sve slobodno vrijeme, pogotovo kada je toplo. Kaže, nema ništa ljepše od uživanja u suncu na vrhu zgrade. Vjerujemo joj!

DVA LICA

Vlasnica nam za kraj otkriva da se odmah zaljubila u ovaj stan, čim je ušla u njega. Inače je, kaže, ljubitelj potkrovlja i života u njima, jer ju očaravaju svojom magičnom atmosferom i posebnim, zaraznim ugođajem.

- Moj stan mi se najviše sviđa jer djeluje kao da ima dva lica. Jedno po danu s prirodnim svjetlom, a drugo navečer s različitim tonalitetima svjetlosti i topline - zaključuje mlada vlasnica.

Foto: Boris Cekada iz 2b-photo.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2024 21:57