PROJEKT ZA PET

Nebeska kapela za vjenčanje iz snova

Krivudave staze vode do glavnog objekta koji je u potpunosti zastakljen panelima koji prate zakrivljenu formu i unose svjetlost iz svih smjerova

Sagrađena u formi oblaka, kapela Cloud of Luster u japanskom gradu Himeji idealno je mjesto za one koji žele jedan od najvažnijih dana u životu početi na jedinstvenoj lokaciji. B l i s t a v o b i j e l a građevina “lebdi” između zemlje i neba i čeka da se u njoj ispišu prve stranice nečijeg zajedničkog života.

Kapela arhitekturom predstavlja sve ono što bi vjenčanje po definiciji trebalo predstavljati: sjaj i glamur, radost i vedrinu, snove i nadu prikazane kroz maštovitu formu kapele, kroz transparentnost, lakoću i refleksiju.

Nova, futuristička kapela površine je 245 četvornih metara i predstavlja dio svečane sale za vjenčanja La-Vienne na otoku Honšu. Njezin dizajn potpisuje tvrtka KTX archiLAB. Kapela je okružena vodom, čime se stvara iluzija da objekt nježno pluta po njenoj površini.

Krivudave staze vode do glavnog objekta koji je u potpunosti zastakljen panelima koji prate zakrivljenu formu i unose svjetlost iz svih smjerova. Samo je manji prostor u kojem su smještene orgulje zaklonjen zakrivljenim bijelim zidom.

U Japanu postoji poseban naziv za stazu koja vodi do oltara, a to je “djevičanski put”. Staza u kapeli Cloud of Luster sačinjena je od staklenih panela s pozadinskim osvjetljenjem, a ostatak poda od smole i staklenih kuglica koje svjetlucaju na svjetlu.

Foto: Stirling Elmendorf

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:29