OBITELJSKI DOM KOJI IMA SVE

Neodoljivi penthouse na dvije etaže

 Rafael Gamo/Arquitectura Sergio Portillo
Danas vas vodimo u besprijekorno uređen stan na dvije etaže koji savršeno spaja sivu boju u prostoru s drvenim elementima

Maksimalno korištenje prirodnih materijala i stvaranje osjećaja prostranosti bile su temeljna misao vodilja prilikom dizajna ovog predivnog penthousea u samom srcu Mexico Cityja. Dizajn interijera prvenstveno je prilagođen potrebama tročlane obitelji uz tlocrt koji je prethodno određen u nacrtu same zgrade.

Uređenje stana potpisuje meksički studio Arquitectura Sergio Portillo, a prostire se na dvije etaže. Tako se na donjoj etaži penthousea nalazi prostrani dnevni boravak funkcionalno spojen s blagovaonicom, kuhinja, vinski podrum, radna i glavna spavaća soba.

Stubište je postavljeno kao prijelazni element koji se transformira duž cijele svoje duljine da bi kontrolirao količinu prirodne svjetlosti koja ulazi odozgo i pored njega, a ujedno ograničava vizualni pristup izvana. Za dodatni šarm dizajneri su ispod stepenica postavili sitan šljunak kao dekoraciju koja oduševljava na prvi pogled.

'Plutajuća' ili još poznata kao lebdeća konstrukcija postavljenih stepenica obložena je lakiranim drvom koje se savršeno uklapa u ovaj minimalistički interijer.

Na katu stana postoji još jedna spavaća soba. Isto tako, svaka spavaća soba u interijeru ima izlaz na terasu, vlastitu kupaonicu te dovoljno veliku garderobu. Što se tiče samog uređenja, u stanu nema prenaglašenih boja i suviše nepotrebnih detalja, a sve je uređeno s ukusom i po principu 'manje je više'.

U gotovo svim prostorijama na gornjoj etaži, a pogotovo je to slučaj s kupaonicama, možemo vidjeti moćnu kombinaciju sive boje i drvenih detalja koji su ove godine potpuni trend u interijerima.

Foto: Rafael Gamo/Arquitectura Sergio Portillo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:45