MALA, ALI SLATKA OAZA

Nikada ne biste pogodili čija je ovo predivna kuća!

 Stephen Kent Johnson
Ponekad dobre stvari dolaze u manjim pakiranjima!

Kao što smo mogli očekivati, kalifornijska kuća za odmor oskarovke Anne Hathaway i njenog supruga, dizajnera nakita Adama Shulmana, ima intrigantnu priču. Bili bismo pomalo razočarani da nije tako. Naime, ova očaravajuća kuća u stilu švicarskih koliba bila je godinama u vlasništvu modnog dizajnera Yves Saint Laurenta, prije nego što se redatelj Wes Anderson uselio i ostavio u njoj svoj hipsterski pečat. No, bez obzira na burnu povijest Hathaway, Shulman i njihova partnerica u uređenju, dizajnerica Pamela Shamshiri iz studija Shamshiri u Los Angelesu, prihvatili su izazov s velikim guštom. Što nas ne čudi, s obzirom na to da se par već pri prvom posjetu zaljubio u nevjerojatan panoramski pogled i dizajn kuće.

Stephen Kent Johnson

Stephen Kent Johnson

Za dizajnericu je, bajkovita arhitektura pružala pomak za stvaranje fantastičnog interijera s kojim će par biti zadovoljan još desetljećima. Bila je to prava kalifornijska fantazija o švicarskoj brvnari, uređenoj kao lovački dom i zimska kuća za odmor pa su pogledali puno povijesnih švicarskih slika. Pokušali su zadržati slatkoću koja je kuću učinila tako posebnom, dodajući nove slojeve boje, teksture i namještaj iz različitih epoha koje odražavaju evoluciju kuće tijekom vremena i topli, velikodušni duh Annie i Adama.

Stephen Kent Johnson

Ta slojevitost s dozom drame posebnom je prisutna u prostranom glazbenom prostoru, prvobitno dizajniranom kao plesna dvorana za mlade iz okolne zajednice. Danas je "muzička" soba srce kuće, mjesto na kojem se druže s ljudima koje vole i prijateljima glazbenicima.

Stephen Kent Johnson

Stephen Kent Johnson

Taj je isti duh zajedništva prenesen i u kuhinju, gdje dugačak otok pruža savršeno mjesto za goste kako bi sudjelovali u ritualima pripreme hrane. Okupana umirujućim nijansama plave i blijedo zelene boje, kuhinja se izravno otvara na sanjivu verandu ukrašenu slikovitim tapetama u daskama i okvirima. Dizajnerica je prostor dodatno naglasila setom modernih stolica iz sredine prošlog stoljeća talijanskog dizajnera Carla di Carli, a savršeno pristaju ovom bajkovitom prostoru.

Stephen Kent Johnson

Stephen Kent Johnson

Kako Annie i Adam imaju vrlo avanturistički osjećaj za boje, u ulaznom predvorju i glazbenoj sobi prevladavaju boja breskve i bordo tonovi, a inspiraciju su pronašli u omiljenoj Gucci košulji. No, nije to sve. Par je inspiraciju za zlatne tkanine i tepih u glazbenoj sobi pronašao u Rihanninom nezaboravnom žutom ogrtaču koji je nosila na Met gala zabavi 2015. godine. Što se tiče nježno ružičaste boje odabrane za glavnu spavaću sobu, par joj jednostavno ne može odoljeti.

Stephen Kent Johnson

Stephen Kent Johnson

Ipak, bez obzira na detalje i ekscentrične kombinacije suvremenog i vintage namještaja, Hathaway i Shulman su željeli da njihov dom počiva na istinskoj alkemiji i manje opipljivim dobrima poput razmjera njegovih soba, kružnom tlocrtu i suptilnim vezama s krajolikom. Zbog čega kuća u konačnici ostavlja dojam kao da se širi i prilagođava broju ljudi, ovisno o situaciji. Kada je par u kući s bebom, osjećaju se vrlo tiho i kontemplativno, i imaju osjećaj kao da ih kuća drži, a kada je okolo puno ljudi, prostor se otvara i pršti dobrom energijom i zabavom.

Stephen Kent Johnson

Hathaway, čija nova antologijska serija Modern Love izlazi u listopadu na Amazonu, upravo ovdje pronalazi svoj mir. Ovo je mjesto gdje uravnotežuje potrebu za izolacijom ili zajednicom. Kad se mora intenzivno koncentrirati na projekt, može pobjeći iz vanjskog svijeta i pronaći inspiraciju u planinama i pticama koje pjevaju u gustišu. Divota!

Foto: Stephen Kent Johnson

Izvor: AD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:35