OTOK BRAČ

Ovo je jedna od prvih luksuznih vila u Dalmaciji

 

Villa Rosemarine je smještena u mirnoj uvali na južnoj strani otoka Brača, oko dva kilometra od slikovitog mjesta Sumartin. Zemljište na kojem se nalazi površine je oko 530 četvornih metara, a sama kuća ima 390 kvadrata. Nalazi se u prvom redu do mora, kojem ima privatni pristup, a ima i privatan plato s ležaljkama.

Tvrtka Abis Consulting iz Splita bila je odgovorna za rekonstrukciju vile 2009. godine te obnovu interijera 2015., sve prema dogovoru i poštujući želje vlasnika. Riječ je, zapravo, o tradicionalnoj dalmatinskoj vili sagrađenoj od poznatog bračkog kamena te jednoj od prvih luksuznih vila u Dalmaciji.


- Vila se ističe tradicionalnim stilom koji se potpuno uklopio u slikovitu prirodu malog otočnog mjesta. Smještena u hladu starih borova, Villa Rosemarine je okružena prekrasnim vrtovima s lavandom, ružmarinom i palmama. Vanjske terase koje se spuštaju prema moru pružaju mnogo prostora za relaksaciju i uživanje u ovoj privatnoj oazi. Na jednoj od terasa ove je godine napravljen i grijani infinity (preljevni) bazen koji pruža nezaboravni pogled prema moru. Interijer je ukusno uređen kombinacijom tradicionalnog i modernog, a pogled prema moru dostupan je iz gotovo svake prostorije - ističu vlasnici i dodaju da ova rezidencija ima tri kata potpuno podređena udobnosti i opuštanju.


Glavni ulaz u vilu je na srednjem katu, gdje su se smjestile tri spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama te zajednički dio s TV-om, iz kojeg se kroz dvostruka staklena vrata izlazi na prostranu terasu. Na najvišem katu su dvije "master" sobe s pripadajućim kupaonicama i izlazom na zajedničku terasu s pogledom na more. Na ovom katu je također zajednički dio s TV-om, kao i potpuno opremljena mala kuhinja. Prizemlje je velikim preklopnim kliznim vratima sasvim otvoreno prema terasi te s vanjskom terasom stvara doživljaj jedinstvenog prostora.

Najveći dio prizemlja zauzima jedinstven (open-plan) prostor dnevnog boravka, potpuno opremljene kuhinje i blagovaonice s kaminom. U prizemlju je još jedna spavaća soba s pripadajućom kupaonicom koja ima francuska vrata i izlaz na zajedničku terasu. Na vanjskoj terasi u prizemlju su veliki stol za jelo, roštilj te nekoliko sjedećih garnitura. Terasa ispod otkriva bazen s prekrasnim pogledom i mnogo ležaljki.
Villa Rosemarine može ugostiti do 14 gostiju, obično su to obitelji i veće skupine gostiju, većinom stranci, otkrivaju vlasnici. Cijena po noćenju kreće se od 800 eura u predsezoni i posezoni do 2200 eura u glavnoj/visokoj sezoni.

Više detalja saznajte na www.v-villas.com.

Foto: V-VILLAS

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:22