Totalno cool kuća!

Ovo je najudobniji mini dom na svijetu

    AUTOR:
    • Iva Novak

  • OBJAVLJENO:
  • 10.09.2017. u 13:02

Ima samo 13 kvadrata, ali se u njoj, zahvaljujući jako pametnim rješenjima, može voditi itekako dobar život

Potpuno cool kućicu dizajnirali su student glazbe Frank Henderson i dizajner Paul Schultz i nazvali je Toybox House.

- Krenuli smo od ideje da bi dom, pravi dom, prvenstveno trebao biti zabavno mjesto u kojem se svi koji tamo stanuju odlično osjećaju, bez obzira na doba dana. Taj prostor mora istodobno nuditi mir, motivaciju i inspiraciju. Ne smije nikako biti tjeskoban i širiti negativnu energiju - objasnili su Henderson i Schultz.

 

MULTIFUNKCIONALNOST

Njihova kreativna kuća ima samo 13 kvadrata, ali se u njoj, zahvaljujući jako pametnim rješenjima, može voditi itekako dobar život.

- Detaljno smo promislili o svakom centimetru ove kuće. Užasavali smo se prenatrpanosti koja je obično rezultat tih mini domova - istaknuo je svestrani dvojac i dodao kako postoji niz genijalnih ideja za male domove koji štede prostor, a pritom ga vizualno ne nagrđuju.

Dnevni boravak

Dnevni boravak

Dnevni boravak

Dnevni boravak

Dnevni boravak

 

Prvo je pravilo za male životne prostore, kažu, koristiti što je moguće više multifunkcionalni namještaj. Drugim riječima, namještaj koji ima dvije, tri ili deset funkcija najbolji je prijatelj vlasnika malih stanova i kuća.

- Primjerice, u našoj kućici kauč i pripadajuće kutije služe kao prostor za skladištenje, ali se mogu pomicati okolo kao sjedalice, pa čak i poslužiti kao privremeni krevet. U kuhinji se, pak, kompaktni uređaji koriste kako bi se povećao prostor i zadržale funkcije. Skrivena ostava iza zida stvara dodatno mjesto za pohranu, zadržavajući minimalistički stil. Unikatna polica za pohranu hrane izgleda odlično na zidu te čini kuhinju dobro organiziranom.

Kuhinja

Kuhinja

Kuhinja

Kuhinja

Kuhinja

EKOLOŠKI MATERIJALI

Multifunkcionalni stol u blagovaonici može se brzo pretvoriti u stol za blagovanje, rad ili postaviti u stanje mirovanja. Posljednje, ali ne i najmanje važno, udobno potkrovlje može smjestiti king size krevet i tri prozora koji omogućavaju jutarnje i večernje povjetarce - s ponosom nabrajaju.

Blagovaonski stol

Blagovaonski stol

Blagovaonski stol

 

Potkrovlje

 

Potkrovlje

Potkrovlje

 

Kupaonica

Kupaonica

Toybox House kombinira moderne kompozicijske oblike dizajna s ekološki odgovornom paletom materijala. Zapravo je vrlo jednostavan koncept ono što tu kućicu čini posve neodoljivom.

Ovisno o odabranim sadržajima i detaljima, Toybox House će vas koštati od 48.000 do 60.000 dolara.

Više možete saznati na www.toyboxtinyhome.com

Foto: Mieke Zuiderweg

Izdvajamo

Iz drugih medija