Predivna rustikalna kuća u srcu Istre

Kada se spoje tradicija i nove tehnologije ...

…projektira se raskošna rustikalna vila u srcu Istre koja, unatoč takvom izgledu, nije starinska. Ona je moderna, vrhunski opremljena i koristi solarnu energiju

Profil
Info:
rustikalna istarska vila površine 133 kvadrata s okućnicom površine 170 kvadrata
Kontakt:
dogma-exclusive. com, info@dogmanekretnine. com

Čisti hedonizam. Tako se najjednostavnije može opisati boravak u raskošnoj rustikalnoj istarskoj vili skrivenoj od pogleda. Stoga, izvana je teško steći dojam toliko željenog hedonizma i raskoši, ali sve postaje jasno kada se uđe na imanje: okućnica površine 1700 kvadrata s kućom površine 133 kvadrata okružena je visokim zidom koji pruža privatnost i sigurnost, dok dva šljunčana dvorišta osiguravaju jednostavan pristup i parkiranje vozila. Nasadi livadskih trava i lukovica ispresijecani su travnatim stazama, a šljunčani puteljak vodi do navodnjavanog vrta za uzgoj začinskog bilja i cvijeća.

Na nešto nižoj razini nalazi se i vrt idealan za ljetne vrtne zabave, a tu je i bazen površine 12×5 metara. Sama vila oduševljava svojim oblikom, pročeljem, položajem i sadržajem, ali i načinom gradnje. Naime, vila se prostire zemljištem u obliku slova L, a iako djeluje kao prizemnica, zanimljiva je etaža koja se diže tek iznad jednog dijela objekta. Kasnije ćemo doznati, riječ je o spavaćoj sobi. Nadalje, vila je prekrivena kamenom oplatom koja, zajedno s posađenim mediteranskim raslinjem, daje rustikalan izgled, no ona ni po čemu nije rustikalna, starinska i istrošena. Njezini debeli zidovi pružaju vrhunsku termoizolaciju te ljeti održavaju ugodnu hladnoću, dok zimi čuvaju toplinu, što smanjuje potrebu za grijanjem, koje se provodi na struju i pomoću solarne energije.

U prizemlju vile nalazi se stambeni prostor koji se sastoji od hodnika, dvije spavaće sobe s kupaonicama, dnevnog boravka površine 45 kvadrata, kuhinje s blagovaonicom površine 32 kvadrata, te natkrivene terase koja se pruža do ljetne kuhinje s terasom, spremištem i kupaonicom. U dnevnom boravku nalazi se otvoreni kamin obložen kamenom i gredama, a iz dnevnog boravka izlazi se na prostranu terasu koju upotpunjuje vanjski bazen. Također, u prizemlju je i gospodarski dio za perilicu i sušilicu rublja koji može funkcionirati i kao ostava, a na raspolaganju je i odvojeni toalet za goste. Kamenom obložene i osvijetljene stepenice vode na prvi kat.

Na cijeloj njegovoj površini prostire se velika spavaća soba površine 23 kvadrata s pripadajućom kupaonicom, a posebno primamljuje panoramski pogled na zelenilo i bazen. Otvoreni grijani bazen dimenzija je 12×5 metara, dubine 140-170 metara, ima noćno osvjetljenje, dogrijavanje vode, automatsko održavanje kvalitete vode i protustrujno plivanje. Sunčalište oko bazena popločeno je kamenom, dok je na osunčanoj terasi gostima na raspolaganju Dedon sjedeća garnitura sa stolićem. Uz bazen je i natkriveni vanjski tuš s hladno i toplom vodom. Već spomenuta vanjska kuhinja ima zidni roštilj, otvoreno ložište i rustikalni kameni sudoper. Od sadržaja se još ističe bicikl za istraživanje unutrašnjosti Istre, ali i dječji elementi, kao što su trampolin, stolni nogomet, rekviziti za pikado. Naravno, nitko ne kaže da se isključivo djeca mogu zabavljati.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 12:03