Miami Beach posjed

Prodaje se imanje narko-bosa Pabla Escobara

 

Miami Beach posjed nekoć u vlasništvu narko-bosa Pabla Escobara trenutno se prodaje za 15,9 milijuna dolara. Prazna parcela na obali od 2.800 četvornih metara, u vlasništvu je osnivača Chicken Kitchena, Christiana de Berdouare-a.

Gospodin de Berdouare posjeduje još dvije nekretnine u ulici. Jedna je njegov dugogodišnji dom, u kojem živi, a druga se također prodaje za 26,5 milijuna dolara. Riječ je o popularnoj ulici u kojoj svoje kuće imaju mnoge slavne osobe, uključujući i pjevača/kantautora Phila Collinsa.

Foto: mansionglobal.com

Escobarovu imovinu je zaplijenila američka vlada 80-ih godina, a imao je brojne sigurne kuće. Uz to, Escobar je bio poznat po tome da skriva krijumčarene i vrijedne stvari na svojoj imovini, a g. de Berdouare je pronašao dva sefa i vrećicu kokaina s oznakama kartela prilikom rušenja 804 četvorna metra velikog dvorca sagrađenog 1948. godine., dvije godine nakon što ga je kupio.

Snimio je i dokumentarni film, koji je kupio The History Channel. "Film će otkriti sadržaj sefova", rekao je.

Foto: mansionglobal.com

Kralj kokaina je vodio kartel u svojoj rodnoj Kolumbiji sve dok nije ubijen u pucnjavi s kolumbijskom nacionalnom policijom 1993. godine u Medellínu i to dan prije svog 44. rođendana, pokušavajući pobjeći trčeći preko krova.

Foto: mansionglobal.com

Posjed Miami Beach nije jedini u vlasništvu Escobara. Najpoznatiji, posjed imena Hacienda Nápoles, bio je u Puerto Triunfo-u, u Kolumbiji. Najupečatljivija značajka kolumbijskog doma bila je zoološki vrt opskrbljen životinjskim vrstama iz cijelog svijeta: antilopama, slonovima, žirafama, nilskim konjima, nojevima...

Foto + izvor: mansionglobal.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 23:15