Raspjevane kokoši

Svi koji traže prostor u kojem će publici predstaviti svoju umjetnost, mogu to učiniti u ovom kafiću!
Profil
Adresa:
Poljička 4
Radno vrijeme:
ponedjeljak - subota 8-24, nedjeljom 9-22 sata
Cijene:
kava s mlijekom 9 kuna, espresso 7, latte 12, mali macchiato 8, Basilur čajevi 12, točeno pivo 6 do 10 kuna...

Na Vrbiku je nedavno vrata otvorio na prvi pogled uobičajen kvartovski kafić – Raspjevane kokoši. No, riječ je zapravo o malom kulturnom centru: u kafiću će se održavati izložbe slika i fotografija, promocije knjiga, nastupi malih i neafirmiranih bendova… Svi koji traže prostor u kojem će publici predstaviti svoju umjetnost, mogu to učiniti u ovom kafiću. Uz to, uskoro počinje redovni program: četvrtkom, petkom i subotom u kafić će dolaziti mladi jazz i blues umjetnici te nastupati pred publikom. Svim ostalim danima tu su dobro poznati izvođači čije se ploče mogu poslušati na gramofonima. Dostupno je 500 ploča, iz kolekcije vlasnica, koje se mogu slušati na zvučnicima, ali ih je moguće slušati i sam. U prostoru se, naime, nalaze dva gramofona, a ako netko poželi staviti slušalice u uši i sam uživati u nekoj ploči, to može učiniti. Moguće je donijeti i vlastitu ploču, što su studenti otkrili odmah nakon otvaranja kafića i sad mnogi dolaze u Kokoši noseći omiljeni LP svojih roditelja.

Što se odabira glazbe tiče, svaki se dan slušaju ploče jednog autora – na dan otvorenja, primjerice, gosti su slušali Eltona Johna. Cilj je bio, kažu vlasnice, stvoriti prostor u kojemu će se gosti osjećati kao u vlastitom dnevnom boravku. To im je odmah pošlo za rukom: ljudi dolaze vodeći svoje ljubimce, donose omiljene knjige ili uzimaju neku od onih dostupnih u kafiću, udobno se smjeste i u Kokošima provedu pola dana.

Duhovito ime mjesta

– Svatko tko prvi put dođe u kafić, smije se imenu i pita zašto smo ga odlučile baš tako nazvati. Žene se često pogrdno naziva kokošima, što mi jako smeta, a kako ja stalno pjevam, znali su me nazivati ‘raspjevanom kokoši’. Tako je nastalo ime. Nedavno nam je jedan student došao u kafić i donio kokoš, da je upoznamo – kaže vlasnica Jelena Marković.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 15:47