COOL MJESTO

Romantični showroom u garaži obiteljske kuće u Zagrebu

Na početku su se sav dizajn i izrada Perlet nakita odvijali u obiteljskom domu na Stenjevcu. S vremenom se stvorila potreba za dodatnim radnim prostorom i izložbenim salonom jer je sve veći broj mladenki bio zainteresiran

PROFIL
  • INFO: Showroom Perlet od 30 kvadrata
  • LOKACIJA: Zagreb
  • VLASNICA: Greta Miloš
  • UREĐENJE: Vlasnica
  • KONTAKT: www.perlet.hr

U prizemlju obiteljske kuće u zagrebačkom kvartu Kozjak smjestio se preslatki showroom brenda Perlet. Riječ je o prvom hrvatskom brendu specijaliziranom za izradu vjenčanih ukrasa za kosu.

- Ukrasi su posebni jer se izrađuju ručno. Svaka komponenta na našem ukrasu je ručno obrađena. Grančice se ručno pletu od najfinije žice, staklenih perli i Swarovski kristala. Cvjetići i listići se bruse i prilagođavaju, a onda ručno boje. Cijeli proces izrade ukrasa iziskuje dosta vremena. Ukrasi se pripremaju danima jer za sušenje komponenti treba izdvojiti i do tri dana. Svaki ukras koji izađe iz radionice prolazi moju detaljnu kontrolu. Sve mora biti besprijekorno. Vrlo mi je bitno da je mladenka potpuno zadovoljna kvalitetom i izgledom ukrasa. Svaki ukras dobije i jedan moj završni touch, radi se o nekom malom detalju koji ubacim prilikom izrade tako da je svaki ukras unikatan - priča vlasnica Greta Miloš i prisjeća se kako je brend sasvim spontano evoluirao iz kućnog hobija u pravi posao.

Na početku su se sav dizajn i izrada Perlet nakita odvijali u obiteljskom domu na Stenjevcu. S vremenom se stvorila potreba za dodatnim radnim prostorom i izložbenim salonom jer je sve veći broj mladenki bio zainteresiran za isprobavanje ovog nakita te je velik broj njih htio ukrase prije kupnje vidjeti uživo. Tako je krenula priča o showroomu na Kozjaku koji je u početku bio garaža, tj. kućno skladište u kojem su roditelji skladištili višak nepotrebnih stvari za kućanstvo. Prostor je veličine 30 četvornih metara, sastoji se od jedne glavne prostorije u kojoj je izložen Perlet nakit te pomoćne prostorije koja služi kao mala pomoćna radionica.

- Prostor ima nizak strop pa sam već na početku znala da će u showroomu na zidovima prevladavati bijela boja koja vizualno povećava prostor. Nedavno smo ubacili i malo pastelne plave boje koja je osvježila prostor i dala mu romantičnu notu. Osnovna je ideja bila da iz malog prostora stvorimo ugodnu i prozračnu oazu u kojoj će se svaka buduća mladenka ugodno osjećati. Mala kvadratura i nizak strop u ovom su slučaju odlično poslužili jer smo uz male troškove uspjeli stvoriti ugodno popunjen prostor i svojevrsnu toplinu zbog malenog i simpatičnog prostora - opisuje vlasnica Greta koja je u potpunosti zaslužna za izgled showrooma.

RUČNO I UNIKATNO

Gotovo sav namještaj u prostoru je bijele boje, s ponekim zlatnim i smeđim komadima. Ukrasi se izrađuju ručno, grančice se ručno pletu od najfinije žice, staklenih perli i Swarovski kristala. Cvjetići i listići se, pak, bruse i prilagođavaju, a zatim ručno boje

Vlasnica ističe kako joj je cilj prvenstveno bilo stvoriti prozračan, lagan i vedar ambijent u kojem će se buduće mladenke osjećati prekrasno i neopterećeno. Do finalnog rezultata trebalo je odraditi i grube radove.

- Prostor je u potpunosti adaptiran, na zidove je postavljen knauf pa smo postigli savršeno ravne zidove, a na podove su postavljene pločice koje su imitacija parketa, a kupljenje su u Fero-Termu. Za svu adaptaciju je zaslužan moj muž Marko - s ponosom kaže vlasnica Greta Miloš i dodaje kako je u prostoru gotovo sav namještaj bijele boje, s ponekim zlatnim i smeđim komadima.

- Namještaj smo uglavnom kupili u Ikei, od visećih lampi do komoda, radnog stola, izložbenih kutija, ogledala i zavjesa. Jedini komadi namještaja koji nisu iz Ikee su bež dvosjed i zlatni tabure koji su kupljeni na internetskoj stranici Vivre - otkriva i ističe kako je najposebniji detalj u showroomu oblačić koji visi na stropu, a to je poklon i djelo Nine Blečić, vlasnice cvjećarnice Pixy With Love. Više možete pogledati ovdje.

Foto: Neja Markičević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:45