COOL MJESTO No. 26 Beauty Lounge

Ružičasta gradska oaza koja slavi ženstvenost i ljepotu

Nedavno se u Zagrebu otvorio drugačiji salon za uljepšavanje čiji su koncept osmislile sestre Vlatka i Tea Vanjek.

Odlazak u salone za uljepšavanje trebao bi biti doživljaj koji obuhvaća više od pukog čina uređivanja. Trenuci su to u kojima se u potpunosti želimo prepustiti opuštanju i zasluženom miru, odmoru, brizi i njezi, a odnedavno upravo u takvom tretmanu žene (a i poneki muškarci) uživaju u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici na kućnom broju 26. Smjestio se tamo No. 26 Beauty Lounge, šarmantno i istovremeno elegantno mjesto koje su osmislile sestre Vlatka i Tea Vanjek.


- Razmišljale smo o tome kakav salon nedostaje Zagrebu pa smo odlučile formirati mjesto gdje se više ljudi istovremeno može manikirati, pedikirati i masirati ili čak obavljati dvije usluge odjednom, i to uz gin ili pjenušac - otkrivaju nam vlasnice, dodajući kako je njihov cilj bio da salon i svojim stilom, dizajnom i općenito izgledom odskače od klasičnih zagrebačkih salona.


Uz pomoć arhitekta Srećka Merle, Tea i Vlatka uspjele su u svom naumu, njihov No. 26 Beauty Lounge, za koji su inspiraciju dobile od sličnih mjesta u inozemstvu, doista je poseban i prepoznatljiv. No, put do trenutnog blještavila nije bio lak. Ušavši u derutni prostor vlasnice su shvatile da on vapi za potpunim renoviranjem pa su tako iznova postavljane sve instalacije, sustav ventilacija, klimatizacije i grijanja. Stropovi su rađeni od gipsanih ploča te su spušteni kako bi se u njih uz spomenute instalacije postavila i ugradbena rasvjeta. Osmišljavajući interijer, odluka o izgledu podova pala je na velike keramičke pločice svijetlih tonova, a dojam širine i prostora dobiva se i romboidnim ogledalima mjestimično postavljenim na zidove. Najzahtjevniji dio radova, govore nam Tea i Vlatka, bio je postavljanje višefunkcionalnog pulta za recepciju, po mjeri izrađenog od coriana debljine jedan centimetar kako bi kroz njega mogla prolaziti svjetlost ugrađene rasvjete.


- Njegova izrada bila je osobito zahtjevna zbog specifičnog oblika amebe, no rad se isplatio jer on danas dočekuje naše klijente i osvaja ih na prvu - govori Tea koja je ujedno i vizažistica u salonu te se brine za vrhunsku make-up uslugu koju No. 26 Beauty Lounge svojim klijenticama pruža. Modernom francuskom chicu kojim ovaj salon odiše pridonose puderaste ružičaste i bijelo-sive nijanse koje prostorom prevladavaju, osobito u vidu raskošnih ružičastih fotelja s talijanskim potpisom. Uz nastavak potpune, kvalitetne i opuštajuće usluge, Tei i Vlatki želja je u budućnosti proširiti ponudu salona te povećati broj zaposlenih, a sve o njihovoj ponudi i napretku pratite na web stranici www.no26.hr.

Foto: Sanja Jagatić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:39