moderno stanovanje

Ružičasta koja osvaja

U ovom nadasve udobnom obiteljskom domu na dva kata u Melbourneu u Australiji živi jedna šesteročlana obitelj kojoj je glavni cilj pri renovaciji interijera izvorno uređenog u stilu 70-ih bilo stvaranje adekvatnog prostora za sve njezine članove.

Tako je stvoren dom u kojem su zadržani osnovni okviri starog prostora i tek pokoji detalj koji novom i modernom uređenju daju vintage notu. Primjer toga izrezbarena su vrata koja su došla do izražaja tek kad je ostatak prostora pretvoren u neutralni interijer. S velikim prozorima u prostor ulazi mnogo svjetla, što je dodatno omogućeno uvođenjem laganih i prozračnih zavjesa te svijetlosivom bojom koja se proteže po svim većim elementima uređenja kako se prostor ne bi nepotrebno zamračio.

Neutralnost interijera "narušena" je predivnim tonovima ružičaste koje podsjećaju na zalazak sunca i bakrenim visilicama koje zrcale prostor i unose u njega sjaj. S teksturama i uzorcima materijala koji se koriste u interijeru ostvarena je maksimalna udobnost i osjećaj mekoće idealan za opuštanje i vedru igru.

Izvor: Adore Magazine
Foto: Hannah Blackmore

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:09