URED U VRTU

Sasvim (ne)običan ured s drvenom konstrukcijom koja ostavlja bez daha

Imate lijepi radni kutak u svom stanu ili kući? Ili ste kreativac koji ima odličnu radionicu ili ured? Šaljite nam slike svojih radnih kutaka, soba i ureda OVDJE, i osvojite odlične nagrade u vrijednosti 10.000 kn!

Jeste li ikad poželjeli imati ured u vrtu? To su si priuštili vlasnici kuće u londonskom St. John’s Woodu. U neuglednom vrtu iza kuće, koji su dotad koristili kao spremište, sagradili su drveni paviljon i u njega smjestili mali ured. Objekt je projektirao Platform 5 Architects, a cilj je bio neprimjetno stopiti ured s organskim okruženjem vrta.

Konstrukcija je vrlo neobična oblika i pomalo podsjeća na skulpturu. Kako bi što manje materijala nosili kroz kuću, ured je sagrađen uglavnom od montažnih dijelova. Lagana struktura počiva na dvije ovalne čelične grede koje podupiru eliptičnu školjku sastavljenu od drvenih profila u kojoj se nalazi ostakljeni ured.

Njegov nesvakidašnji oblik, koji podsjeća na strugotinu drva, strukturom tvori malu terasu koja se stapa s travnjakom. U uredu, uz veliki radni stol, ima dovoljno skladišnog prostora za sve potrebne sitnice. Dovoljno dnevnog svjetla osiguravaju dva velika krovna prozora koja osvjetljavaju sve radne površine.

Foto: Alan Williams

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:35