Terapija bojama

Sivo je vrijeme? Zavirite u ludi stan kakav bi poželjela i Pipi Duga Čarapa

Ako vam se čini da je vani danas malo previše sivo, pogledajte kako se Londončani, pravi veterani sivog vremena, nose s ovakvim danima!

Profil stana
Vlasnica
: Pippa Small
Lokacija: North Kensington, London
Veličina: 327,9 m2


Iako joj prezime glasi Small (Malen), stan Pippe Small uopće nije takav. Mrvica mu fali da bi dosegnuo punih 328 četvornih metara! Ludilo, ha? Pippa Small inače je dizajnerica nakita, stan o kojem je riječ kupila je prije sedam godina i u njemu živi sa svojim kćerkicama, četverogodišnjim blizankama.

Sve te kvadrate nije ispunila modernim namještajem i must-have sitnicama, nego: bojama, bojama, bojama. Smatra da one ljekovito djeluju na dušu kada je vani sivi dan.
Pogledajte fotografije i provjerite bi li vam se svidjela svakodnevna terapija bojama!




Po nakit kojim se bavi, a i po inspiraciju, Pippa vrlo često odlazi na egzotična mjesta Indije, Bolivije, Nairobija, te su i brojne sitnice u njezinu stanu uspomene na daleka i mala mjesta u kojima je bila.

Kada je kupila ovaj prostor, smješten u londonskom North Kensingtonu, stan je izgledao vrlo momački, pripovijeda dizajnerica nakita. – Svi kuhinjski ormari bili su od crne plastike – prisjeća se. – Pomogao mi je Gail Arnold, slikar, kada sam birala vrste premaza i boje. Htjela sam postići mješavinu stilova, malo Indije, malo marokanski plave, znate one brašnasto-puderaste plavosive tonove…

Potraga za pravom nijansom malo je, kaže, i potrajala. Na kraju su zidovi njezine spavaće sobe, prisjeća se uz smijeh Pippa, premazani s čak sedam slojeva. Potraga za pravom nijansom zahvatila je i kuhinju (dolje). - Svaka slika i crtež bolje izgledaju na zidu jače boje, smatra Pippa.




Tepisi su sa Tibeta, iz Indije i Perua. Policu za igračke svojih djevojčica (slika dolje) sama je izradila i to je predmet na koji je u stanu najviše ponosna.

Što joj prijatelji kažu kad prvi put vide njezin stan? – Kažu da nisam normalna! – smije se Pippa.

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 14:01