PASTELNE BOJE

Skladno uređen obiteljski stan od 78 kvadrata

 

U moru skandinavskih sivo bijelih interijera, suvremeni dizajn sa svijetlim skladnim bojama lako je uočljiv. Takav je i dom jedne obitelji smješten u staroj švedskoj zgradi zanimljive arhitekture. Prednji dio zgrade na kojem su smještene terase je zaobljen, što ima utjecaja i na samo uređenje interijera ovih domova. Stan je velik 78 kvadrata u kojih su se smjestile dvije spavaće sobe, zatim dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica u otvorenom prostoru, mala kupaonica, a pokraj nje prostorija u kojoj je walk-in ormar.





Dnevni boravak najprozračniji je dio ovog stana. Kombiniranjem pastelnih tonova svijetloplave i ružičaste boje u domu je stvorena vesela i opuštena atmosfera. Dnevni boravak kao centralni dio ima baš sve za obiteljska druženja i odmaranja. Udoban trosjed s pripadajućim tabureom dodatno je uređen ukrasnim jastucima i dekicom te izgleda još privlačnije za odmor uz opuštajući TV program.



Na dnevni boravak nastavlja se jednostavno uređena blagovaonica. Blagovaonski stolci od tamnog drva odlično su "razbili" svijetle pastelne nijanse i dali interijeru malo dinamičnosti. Također, odličan su uvod u kuhinju u kojoj je cijeli namještaj od tamnog drva.


U kuhinji su smješteni klasični elementi, viseći kuhinjski ormarići s pripadajućim kuhinjskim aparatima. Ono što nam je zapelo za oko jest i hladnjak za piće koji se nalazi na samom kraju kuhinje.



Spavaće sobe uređene su istim nijansama neuralnih boja, bež, plave i bijele. Obje sobe imaju izlaz na terasu, a dječja soba je zbog arhitekture zgrade pomalo zaobljena. Sobe imaju jednostavne, a efektne zidne dekoracije u obliku polica na kojima se nalaze fotografije i slike, dok su u dječjoj sobi i knjige. Također, dječja soba ima komodu, dok soba s bračnim krevetom nema. Međutim, spremanje robe riješeno je walk-in ormarom koji se nalazi odmah pokraj kupaonice. Također, viseća lampa koja je montirana na sredini stropa bračne spavaće sobe ne može proći nezamijećeno jer sobi daje značajnu dozu elegancije.

Walk-in ormar mala je prostorija u koju se ulazi odmah iz prostorije dnevnog boravka. S jedne strane nalazi se muška odjeća i obuća, a s druge strane ženska.



Kupaonica je dovoljno velika da su u nju smještene perilica i sušilica rublja, koje su "sakrivene" tamnim drvom koje se nastavlja od kuhinjskog i blagovaonskog namještaja. Pločice koje podsjećaju na mramor učinile su kupaonski interijer izuzetno elegantnim, a umivaonik i WC školjka kao da su se stopili sa samim interijerom, što ga čini još prostranijim nego što jest.

Izvor: planete-deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:32