moderno stanovanje

Spoj modernog i tradicionalnog uređenja vrijedan pažnje!

Uređenje stana u Tel Avivu koji se nalazi na fotografijama u nastavku potpisuje studio za dizajn interijera Dori. Izraelski dizajneri odlučili su od postojećeg zatvorenog prostora napraviti iznimno prozračan interijer koji je rastvoren policama, staklenim stijenama i uklanjanjem pregradnih zidova.

Prostrana kuhinja spojena je s blagovaonicom i dnevnom sobom čime se stvara iznimno ugodan prostor prepun prirodne svjetlosti. Njeno prodiranje u prostor omogućuju goleme staklene stijene balkona koji se inače sastoji od dvije razine. Zid u kuhinji izveden je od šarenih pločica s uzorkom i unosi vedrinu u prostor. Blagovaonica se sastoji od visokog bijelog stola sa šest barskih stolica bez naslona. Još se jedna staklena stijena nalazi u dnevnom boravku i odvaja prostor radne sobe koji se može pomoću zavjesa sakriti od pogleda ili razotkriti kako bi se proširio prostor. Zanimljivi detalj je televizor koji je postavljen na metalnu šipku i može se rotirati. To omogućuje gledanje televizije iz različitih dijelova prostorije.



Unutrašnjost stana obojena je bijelom bojom i prekrivena elementima od svijetlog drveta od kojeg su izgrađeni ormari u hodniku. Veliki drveni paneli razbijeni su crnom crtom koja vodi do spavaće sobe i koja se pojavljuje ne samo na zidovima nego i po stropu koji je također obložen na isti način. LED rasvjeta prati spomenutu crnu liniju za poseban geometrijski efekt. U dnevnoj sobi koja je jednostavna nalazi se i odličan prostor kupaonice koji je u potpunosti prozirnih zidova!




Prostor balkona skriven je od znatiželjnih susjeda pomoću tradicionalne drvene dekorativne ograde u visini cijelog balkona. Rupičasti zaslon bijele je boje tako da ne umanjuje svjetlinu prostora. Stan pun lijepih rješenja!



Izvor: Dezeen
Foto: Adi Cohen Zedek

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:08