PREGRADNJA PROSTORA

Stan mladog para s detaljima izvedenima od drva

 

Stanovi u kojima se spavaća soba i boravak nalaze u istoj prostoriji često su primjeri domišljatosti i eksperimentiranja jer, iako volimo otvoreni raspored prostora, ipak imamo potrebu za barem prividnom privatnosti u vlastitome domu. U primjeru sa slika taj je problem riješen izgradnjom niskog zida koji se proteže do sredine prostorije, a skriva njen ugao gdje je smješten bračni krevet od pogleda.







Budući da je cijeli prostor, uključujući i spomenuti niski zid, obojen u bijelo s detaljima izvedenima od drva, prostor ne izgleda stiješnjeno, iako je zapravo razdvojen. Izgrađeni zid je izveden tako da, osim što razdvaja zone, s obje svoje strane funkcionira i kao praktična polica.






Oblik boravka i visinu tamnog kauča prati i zid uz koji je sam kauč postavljen, čime se zapravo otvara pogled prema kuhinji i omogućuje bolja vizualna povezanost prostora. Kuhinja je namještena sivim kuhinjskim ormarićima kojima odličan kontrast stvara toplo smeđe drvo kakvo se ponavlja i u drugim dijelovima stana.


Detalji poput dlakavog tepiha s geometrijskim uzorkom, brojnih biljaka i puzavica razmještenih po stanu i odličnih komada od svijetlog drva podižu uređenje na višu razinu. Kako vam se čini?







Izvor: Decouvrir l'endroit du deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:05