KAFIĆ

Stanica, mjesto na kojem svi požele zastati na šalici toplog napitka

Popili smo kavu na Gupčevoj zvijezdi 4a. Stanicu vole zaposlenici i studenti obližnjeg Medicinskog fakulteta, ali i slučajni prolaznici koje privlači interijer lijepog dizajna

Preuređen u lipnju 2018., kafić Stanica na adresi Gupčeva zvijezda 4a omiljena je “stanica” svih zaljubljenika u finu kavu i ugodan ambijent. Vole ga studenti obližnjeg Medicinskog fakulteta i zaposlenici obližnjih medicinskih institucija, ali i školarci, umirovljenici i slučajni prolaznici

- Stanica je raznim profilima gostiju omiljeno mjesto za prvu jutarnju kavu i početak dana. O (pre)uređenju smo popričali s vlasnikom Sinišom Pavičićem.

Simpatični detalji poput klizaljki, telefona, aviona, pegli i mlinaca pronađeni su na različitim buvljacima, a vlasnik ih je ponosno izložio na policama svog kafića

PROMJENA

- Željeli smo napraviti promjenu jer svakodnevno imamo stalne goste i željeli smo im zahvaliti na način da ih iznenadimo novim izgledom prostora kojem su toliko vjerni. Dodatno, promjena izgleda prostora donijela je našem malom prostoru više sjedećih mjesta, ali i topliji izgled - ističe vlasnik.

Toplini, ali i posebnosti pridonijele su tapete francuskog brenda Elitis, a koje primjećujemo na zidovima kafića. Uz to što su lijepe i dekorativne, ove su tapete i perive, što održavanje čistoće i urednosti interijera čini lakšim. U malenom prostoru ističu se i novi stolci i stolovi, a posve je nova i klupa za sjedenje.

- Sve stolove, ali i novu klupu izradili smo uz pomoć bravara, a ta je suradnja rezultirala djelomičnim industrijskim izgledom s retro prizvukom - govori ponosno Siniša. I dok bi neki pomislili da je 25 četvornih metara premalen prostor za tamne tonove, oni su se ovdje fantastično uklopili. Podovi prekriveni hrastovim parketom, spomenute tapete ljubičaste boje na zidovima te crna boja stropa čine odličnu kombinaciju koju naglašava i pomno osmišljena rasvjeta - kabeli sa žaruljama, napravljeni, kako Siniša kaže, u samostalnoj izvedbi, te željezne lampe koje krase ostatak prostora. Industrijskom “štihu” doprinose i metalne cijevi crne boje te instalacija s nazivom kafića, a koju je vlasniku poklonio prijatelj prilikom otvaranja kafića.

DETALJI

- Prigodno, ovdje su i fotografije prve tramvajske stanice na Gupčevoj zvijezdi - napominje naš domaćin, upućujući nas i na atraktivne detalje koje je pronašao na raznim buvljacima, a koji njegov kafić čine posve posebnim i simpatičnim mjestom. Pogled nam privlače klizaljke, telefoni, avioni, pegle, mlinci i slične sitnice koje izazivaju osmijeh. U toplim danima goste Stanice sretnima čini i eksterijer ovog kafića koji broji značajnih 80 četvornih metara, a koje je Siniša opremio različitim namještajem, ali i teglama i ljestvicama s biljkama.

I dok će uživanje na terasi pričekati neke toplije i sunčanije dane, Stanica spremno čeka sve koji će u zimskim mjesecima baš ovdje zastati na šalici toplog čaja, ali i čašici blagdanske radosti i optimizma.

Foto: Biljana Blivajs/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:39