Spoj rustikalnog i modernog

Topao i upečatljiv interijer mlade obitelji

Stančić na fotografijama nalazi se u sunčanoj Barceloni u Španjolskoj i objedinjuje rustikalne i prirodne detalje, kao i zanimljivu strukturu prostora u topao i upečatljiv interijer. Renovaciju stana potpisuje tvrtka Sinergia Soluciones Constructivas čiji su dizajneri odlučili dodatno istaknuti bačvasta obilježja stropova pomoću crvene opeke.

Kako bi povezali prostor, odlučili su na svim zidovima stvoriti uski pojas opeke tik uz strop kako bi se stvorio kontrast s bjelinom zida. Drveni podovi i brojni komadi namještaja izvedeni od drveta čine prostor prirodnim i udobnim. Dnevna soba i blagovaonica s kuhinjom nalaze se u uskoj prostoriji, s dnevnim boravkom smještenim u jedan ugao.

U boravku se nalazi sivi kauč i kožna stolica te kombinacija tri stolića za kavu različitih veličina.

U boravku je iskorišten kontrast koji stvara siva boja kauča i drugih detalja u odnosu na zemljane tonove. Blagovaonica je uklopljena u kuhinju i sastoji se od masivnog drvenog stola, klupe za sjedenje ugrađene u zid, dva stolca i velike viseće lampe kojom se dodatno definira prostor. Kuhinja je u potpunosti bijela kako ne bi dodatno zatvorila prostor.


U stanu se nalaze dvije spavaće sobe, glavna u koju se ulazi u dnu kuhinje i pomoćna dječja s dva odvojena kreveta do koje se dolazi prolaskom kroz dnevni boravak. Kupaonica s kadom nalazi se blizu samog ulaza u stan i uređena je kombinacijom drvenih podova, bijelog namještaja i sivih detalja, a ponavljaju se i motivi iz ostatka prostora. Šarmantno!





Izvor: Planete Deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:21